Авторські матеріали

Збірна України з трьома дебютантами обіграла Грузію, молодіжка прикро поступилася Англії: огляд головних подій тижня

Переглядів 34
Андрій Каплун
2 голоси
Фото: Google
Сайт «Український футбол» пропонує пригадати найголовніші події та найяскравіші ексклюзивні інтерв'ю минулого тижня – з 7-го по 13 жовтня 2024 року.

«УФ» пригадує головні події минулого тижня:

  • національна збірна України обіграла команду Грузії та здобула свої перші очки в Лізі націй (1:0);
  • в складі національної збірної України дебютували одразу три гравці – Іван Калюжний, Олександр Назаренко та Дмитро Криськів;
  • молодіжна збірна України (U-21) програла на виїзді одноліткам з Англії (1:2) та не змогла гарантувати себе перше місце в групі кваліфікації Євро-2025;
  • юнацька збірна України (U-17) вийшла до другого кваліфікаційного раунду Євро-2025.

Це та багато іншого – в огляді головних подій минулого тижня від сайту «Український футбол».

Національна збірна України обіграла Грузію: команда Реброва набрала перші очки в Лізі націй

У п'ятницю, 11 жовтня національна збірна України обіграла команду Грузії завдяки голу Михайла Мудрика в номінально домашньому матчі третього туру Ліги націй, який відбувся в польській Познані (1:0).

Відео голу Мудрика можна переглянути в телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Команда Сергія Реброва набрала свої перші три очки у турнірі, але поки не змогла залишити останнє місце у таблиці групи В1.

Михайло Мудрик. Фото: УАФ

Темі протистояння збірних України та Грузії були присвячені ексклюзиви сайтів «Збірна» та Sport-Express.ua з відомими фахівцями:

Підсумки матчу Україна – Грузія ексклюзивно для наших журналістів підвели:

Вже у понеділок, 14 жовтня збірна України прийматиме Чехію в рамках четвертого туру Ліги націй. Матч відбудеться у польському Вроцлаві та розпочнеться о 21:45 за київським часом. «УФ» підготував анонс та прогноз на матч Україна – Чехія.

Футбольний менеджер В’ячеслав Заховайло, який вже не одне десятиліття живе у Чехії та відмінно знає тамтешню збірну, зробив свій прогноз на гру в ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-Express.ua.

Калюжний, Назаренко, Криськів: Ребров випустив одразу трьох дебютантів збірної України в матчі з Грузією

Через численні травми гравців національної збірної України склад команди Сергія Реброва в матчі против Грузії був експериментальним. Одразу три футболісти дебютували за збірну:

  • 26-річний опорник Олександрії Іван Калюжний – вийшов в стартовому складі, отримав жовту картку та був замінений на 90-й хвилині матчу;
  • 24-річний вінгер житомирського Полісся Олександр Назаренко – замінив Михайла Мудрика на 85-й хвилині;
  • 24-річний центрхав донецького Шахтаря Дмитро Криськів – вийшов на заміну замість Калюжного на чотири компенсовані хвилини.

Креативний директор «УФ» Артур Валерко докладно розповів про Калюжного в спеціальному авторському матеріалі на сайті «Збірна».

Іван Калюжний. Фото: УАФ

Перші тренери хавбека Олександрії Володимир Циткін (юнацька збірна України U-17) та Володимир Лінке (академія Металіста) в ексклюзивному інтерв'ю «УФ» розказали, як Іван виріс в гравця національної збірної України.

Про ще одного дебютанта, Олександра Назаренка, розказав асистент головного тренера Полісся Володимир Книш ексклюзивно для сайту «Збірна».

Молодіжна збірна України (U-21): команда Мельгоси зазнала прикрої поразки від Англії

  • Молодіжна збірна України (U-21) програла одноліткам з Англії у виїзному матчі дев'ятого туру кваліфікації на Євро-2025, що відбувся у Борнмуті в п'ятницю, 11 жовтня (1:2).

Відео голів матчу Англія (U-21) – Україна (U-21) можна переглянути в телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

При цьому команда Унаї Мельгоси вийшла вперед у середині другого тайму завдяки дебютному голу за молодіжку 19-річного центрбека київського Динамо Тараса Михавка, але наприкінці гри пропустила два м'ячі після 88-ї хвилини і не змогла достроково гарантувати собі перше місце у групі F.

Англійці перервали переможну серію молодіжної збірної України (U-21), яка складала дев'ять матчів.

У заключному, десятому турі команда Мельгоси зіграє на виїзді проти Сербії у вівторок, 15 жовтня. Щоб гарантовано посісти перше місце, Україні потрібна перемога.

Нагадаємо, що вихід до фінальної стадії Євро-2025 наша команда забезпечила собі ще у вересні.

Юнацька збірна України (U-17) обіграла Косово та Казахстан: команда Мороза вийшла до другого раунду кваліфікації Євро-2025

Минулого тижня юнацька збірна України (U-17) здобула дві перемоги у двох матчах першого кваліфікаційного раунду Євро-2025:

Команда Юрія Мороза набрала шість очок та достроково гарантувала собі вихід у другий раунд кваліфікації на чемпіонат Європи 2025 року.

У заключному, третьому турі збірна України (U-17) зіграє з господарями міні-турніру, командою Бельгії. Матч відбудеться у вівторок, 15 жовтня.

Мілевський та Алієв обмінялися заявами: колишні партнери по Динамо та збірній Україні продовжують конфліктувати

Артем Мілевський та Олександр Алієв, які раніше були товаришами поза футбольним полем, розсварилися після того, як Артем в одному з інтерв'ю звинуватив Олександра в тому, що той без його згоди розголосив особисту інформацію про алкогольну залежність і лікування від неї.

Артем Мілевський та Олександр Алієв. Фото: Динамо

Минулого тижня Мілевський в ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-Express.ua заявив, що готовий до примирення з Алієвим. 

Олександр відповів також через журналістів «СЕ» та сказав, що чекає від Артема публічних вибачень на всю країну.

Відповідь на цю заяву можна прочитати в ексклюзивному інтерв'ю Мілевського на сайті Sport-Express.ua.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт