Ексклюзив

Герой вересня у Другій лізі Татаренко: «Матчі проти Мудрика згадую з приємністю, хоча в Десні з ним так і не зіграв»

Переглядів 380
Анатолій Янголь
2 голоси
Максим Татаренко та гравці ФК Чернігів. Колаж: УФ
«УФ» визначає найкращих гравців місяця у змаганнях ПФЛ. У вересні 2024-го у Другій лізі – це голкіпер ФК Чернігів Максим Татаренко.

Перший місяць осені був непростим для одного із головних претендентів на підвищення у класі. Проте підопічні Чорного пройшли всі випробування гідно. ФК Чернігів у вересні не програвав і не пропустив жодного м’яча. Безумовно, велика заслуга у такій «сухій» серії – 25-річного голкіпера Татаренка. 

Нагадаємо, що Максим Татаренко приєднався до команди із Чернігова в літнє міжсезоння. А перед тим у сезоні 2023/24 Максим разом з Дружбою (Мирівка) виграв Другу лігу, але потім ця команда знялася з турніру за досить дивних обставин. 

В інтерв’ю сайту «Український футбол» найкращий гравець вересня у Другій лізі Максим Татаренко:

  • поділився секретами «сухої» серії,
  • розповів про найбільш пам’ятний матч,
  • пригадав гру проти Мудрика,
  • розповів про складові чемпіонства Дружби у минулому сезоні.

«Найбільш запам’ятався матч проти вінницької Ниви»

– Наскільки приємним для вас є визнання найкращим гравцем вересня в Другій лізі?

– Не очікував, що отримає визнання від авторитетних спеціалістів, але мені дуже приємно. Ця відзнака важлива та пам’ятна. Сподіваюся, що ще неодноразово ставатиму найкращим гравцем місяця.

– У вересні ви зіграли чотири матчі і жодного м’яча не пропустили. За рахунок чого вдалося досягнути такого результату? Наскільки ви задоволені взаємодією із захистом?

– Завдяки тренувальному процесу, роботі тренерського штабу і найголовніше – команді. Деякими моментами задоволений, але є помилки які нам разом необхідно виправляти.

– Який матч у вересні можна вважати ідеальним для вас? А який відверто розчарував? 

– Ідеальних матчів не буває. Насамперед хочу відзначити протистояння проти вінницької Ниви. Особисто для мене та всієї команди це був хороший матч. Розчарували два домашніх матчі проти Тростянця і Олександрії-2. На жаль, у тих протистояннях не набрали максимум залікових пунктів.

– ФК Чернігів на другому місці з 4-очковим відставанням від Колоса-2, хоча ваша нова команда та Гірник-Спорт вважалися фаворитами сезону – як команди, які щойно вилетіли з Першої ліги. Наскільки ви задоволені результатами командами у цій частини сезону? Можливо, очікували більшого? 

– Особисто від себе очікував більшого, але маємо те, що маємо. Необхідно працювати щоденно і прогресувати від матчу до матчу. Якщо будемо викладатися на 100%, то все у нас вийде.

Максим Татаренко. Фото: ФК Чернігів

«У нинішньому сезоні дуже сильна Друга ліга»

– Як оціните конкуренцію у вашій групі? Очікували того супротиву від суперників?

– Рівень чемпіонату дуже високий. У нинішньому сезоні дуже сильна Друга ліга. Якщо подивитися в таблицю, то п’ять команд дихають одна одній в спину. У нашій групі немає прохідних матчів. Якщо недооцінити суперника, то будуть великі проблеми. Проте, ми і не сподівалися що буде легко.

– Пригадайте ваш перехід до Чернігова? Як виник варіант з цим трансфером? 

– Коли дізнався, що Дружба не братиме участь у новому чемпіонаті, то відразу почав шукати варіанти продовження кар’єри. Поспілкувався з Валерієм Чорним і він, як головний тренер команди, мені запропонував приєднатися до Чернігова. Про своє рішення точно не жалкую.

– Скільки часу знадобилося для адаптації у новому колективі? Можливо, когось із гравців Чернігова знали особисто?

– Взагалі не потрібен був час для адаптації. Я давно знаю тренерський штаб команди і майже всіх гравців також знав особисто раніше. З цим у мене жодних проблем не було. 

Довідка «УФ»

Сайт «Український футбол» за підсумками кожного місяця визначає найкращих у всіх лігах чемпіонату України з футболу. Інтерв’ю з героями серпня 2024 року тут: 

Інші герої вересня 2024 року тут:

«З приємністю згадую матчі проти Мудрика»

– Ви вихованець чернігівського футболу. Пригадайте свої перші кроки у футболі? Наскільки задоволені виступами на дитячо-юнацькому рівні?

– То було безтурботне життя, яке згадую з ностальгією. Задоволений тим часом, але міг грати краще. Межі досконалості не існує. 

– Чи були у вас спільні тренування з Михайлом Мудриком? Якщо так, то що запам’яталося найбільше? Вже тоді розуміли, що він стане відомим на весь світ? 

– З Михайлом Мудриком не встиг потренуватися через свої помилки, хоча ми на той час перебували в структурі Десни, але проти нього грав. Наприклад, у 2019 році ми перетиналися в юнацькій першості, Десна зіграла 0:0 із Шахтарем, і Михайло нам не забив. Він дійсно дуже талановитий футболіст і мені приємно згадувати ті матчі. 

– Хто із тренерів найбільше вам допоміг розкрити свій потенціал? 

– Не можу виділити когось одного. Всі тренери в той чи інший період мого життя допомогли розкрити потенціал. Від кожного тренера отримав неоціненні знання та поради, які мені допомагають зараз грати серед професіоналів. 

«У Дружбі був найкращий колектив у моєму житті»

– У сезоні 2023/24 ви стали чемпіоном Другої ліги, провівши 26 матчів, з яких 16 – на «нуль». То був найкращий сезону у вашій кар’єрі?

– Дійсно, поки що це був мій найкращий сезон, але сподіваюся, що найбільш визначні перемоги та трофеї ще попереду. Завжди з теплотою згадую про ті часи, які провів у Дружбі. 

– З Дружбою ви виграли все, що можна було – також звання чемпіонат та володаря Кубка України серед аматорів і обласні змагання. За рахунок чого команді вдалося досягнути таких результатів?

– Перш за все, варто відзначити президента клубу Олександра Онищенка, який жив командою і робив все для футболістів. Таких президентів небагато. Також відзначу справжніх професіоналів і людей, які дійсно люблять футбол, а не себе у футболі. Це Дмитро Чирикал, Олександр Ломко, Кирило Злотар. У нас були кваліфіковані спеціалісти у адміністративному та медичному штабі. Це був дійсно найкращий колектив у моєму житті. 

– Які завдання ставите перед собою на заключну частину 2024 року? 

– Зараз насамперед важливо перемогти в найближчих матчах, щоб завершити цю частину сезону якомога вище у турнірній таблиці.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт