Ексклюзив

«Головне завдання – закріпитися у Першій лізі»: тренер Хуста Циткін – про зміни у команді та безперечного фаворита турніру

Переглядів 1130
Павло Клименко
4 голоси
Володимир Циткін. Фото: Google
Головний тренер ФК Хуст Володимир Циткін розповів «УФ» про підготовку до нового сезону та останні новини зі стану закарпатської команди.

Минулого сезону ФК Хуст дебютував у Другій лізі і відразу зумів підвищитися у класі. Головний тренер закарпатської команди Володимир Циткін в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про зміни в колективі, підготовку до нового сезону та оцінив жеребкування Кубка України. Сьогодні ФК Хуст дебютує в Першій лізі матчем проти львівських Карпат. Повне прев’ю сезону 2023/24 в цьому дивізіоні можна прочитати тут.

«Планую ще хоча б двох-трьох футболістів підписати»

– Володимире Борисовичу, зараз головне питання, яке турбує вболівальників Хуста – це новачки команди. Хто вже підписав контракти?

– Можу сказати, що ми взяли в оренду чотирьох гравців з Миная. Це Вадим Мердеєв, Іван Станкович, Євген Скиба та Дмитро Диянчук. З ним вже підписані трудові угоди. Перші двоє з них грали за нас у минулому сезоні.

Потім підписали молодого воротаря Владислава Рябенка, він раніше був у Кривбасі U-19. Також гравцями Хуста стали Іван Петрук та Володимир Шевчук, які перейшли з Ниви (Вінниця).

– Ще плануєте кого взяти?

– Так, планую ще хоча б двох-трьох футболістів підписати. Поки що шукаємо.

– Хто залишив команду?

– Захисник Андрій Романенко, півзахисник Артем Стрілець, нападник Іван Боднарук. Поки що все.

«Ціль – втриматися у Першій лізі»

– Розкажіть про підготовку команди до дебютного сезону в Першій лізі.

– Ми готувалися практично місяць, більше намагалися грати контрольних матчів, тому що у нас тут дуже багато хороших команд. Грали з колективами УПЛ, Першої ліги, тому намагалися через ігровий тонус готувати команду. Використовували ті можливості, які були на Закарпатті.

Підготовку провели вдома, приділили увагу фізичним кондиціям, але в основному через матчі.

– Хуст буде дебютувати в Першій лізі. Зрозуміло, що головне завдання – це закріпитися у цьому дивізіоні.

– Так, це головне завдання. Поки що президент клубу не ставив конкретних завдань, але, я думаю, що команда сама перед собою поставить ціль – втриматися у Першій лізі.

– Ваша команда провела спаринги проти Карпат, Металурга. Кого вважаєте фаворитом Першої ліги?

– Звичайно, Карпати будуть виділятися. Львівська команда дуже гарно укомплектована, команду очолює дуже сильний тренер (Мирон Маркевич – прим. «УФ»), фінансова складова дуже гарна. Я думаю, що це беззаперечний фаворит Першої ліги.

«Розуміли, що будемо грати зі Скалою або Карпатами»

– Де будете приймати своїх суперників?

– Домашні матчі чемпіонату України у Першій лізі будемо грати у Хусті.

– Місто в очікуванні Першої ліги?

– Так, у нас ще не було Першої ліги, але зараз війни і це велика трагедія. Я ще не знаю, будуть вболівальників допускати на стадіон чи ні, бо немає ще точної інформації. Безперечно, хотілося б, щоб люди були на стадіонах, але це не від нас залежить.

– Задоволенні жеребкуванням Кубка України?

– Жеребкування було зональне. Ми розуміли, що будемо грати зі Скалою або Карпатами, чи ще якось командою. Жереб – «сліпий», і якщо ставити якесь завдання, то потрібно грати з будь-якою командою. Нам випала Скала 1911, але особливо не звертали увагу, хто саме може нам потрапити.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт