Ексклюзив

Найкращий бомбардир Другої ліги Ндукве: «Для мене самого стало несподіванкою, що я тепер форвард»

Переглядів 4564
Анатолій Янголь
6 голосів
Денис Ндукве. Фото: Звягель
Сайт «УФ» щомісяця визначає найкращих у всіх лігах вітчизняного футболу. У вересні це новий нападник ПФК Звягель Денис Ндукве, якому цього сезону вдалося перекваліфікуватися з півзахисників у форварди.

Уявіть собі, що більшість кар’єри ви провели в якості півзахисника, а тут вас ставлять в атаку. Не всім вдається не просто «закрити дірку», а й стати ще кращими. Денис Ндукве, якого Юрій Максимов вимушено перекваліфікував у нападники, лідирує в бомбардирських перегонах Другої ліги з 11 голами. 

Цікавий факт від Артура Валерка: жоден інший гравець в жодній іншій всеукраїнській лізі в сезоні 2023/24 ще не набив двозначне число м’ячів!

А герой вересня у Другій лізі за версіями ПФЛ і сайту «Український футбол» лише за один попередній місяць провів п’ять голів. Денис Ндукве спеціально для нас проаналізував гру Звягеля, а також пригадав свої перші кроки у футболі. 

«У 2014 році донецький Металург розвіз нас по домівках»

‒ Наскільки важливим для вас є визнання найкращим гравцем вересня у Другій лізі? Приємно було виграти конкуренцію у бразильців ЮКСА?

‒ Для мене, насамперед, важливі успіхи команди. Не задумуюся про особисті досягнення, а просто намагаюся демонструвати свої найкращі якості у кожній грі. Задоволений, що поки що мені все вдається. 

‒ Пригадайте свої перші кроки у футболі? 

‒ Хочу подякувати своєму брату, який привів мене у футбол. Якби не він, то не зміг би знайти себе у цьому виді спорті. Щиро вдячний йому за підтримку, яка для мене завжди є дуже важливою. 

‒ Як звати вашого брата? На якій позиції грав?

‒ Мій брат – Макджордж Чінеду Ндукве. Він грав на лівому фланзі півзахисту. 

‒ Весну 2014 року ви зустріли у донецькому Металурзі. Як відбувалися події? Чи бачили бойові дії? 

‒ Ми тоді були на базі й увечері дізналися про цю ситуацію. Нас всіх відпустили додому. Бойових дій не бачив. Всіх розвозили на автобусах. Не місцевих привозили на вокзал і потім садили на потяг.

‒ В ДЮФЛУ ви грали практично проти всіх своїх топ-ровесників — Супряги, Бондаренка, Таловєрова, Сироти, Мацапури, Алефіренка, Рубчинського. Хто запам'ятався найбільше і якими голами та вміннями?

‒ Насамперед мені запам’ятався Алефіренко, який тоді грав за харківський Металіст. Відразу було помітно, що це гравець з шаленим потенціалом. Сподіваюся, що він його зможе реалізувати.

«Стиль Максимова та Шищенка схожий, але…»

‒ Пригадайте свій дебют у дорослому футболі за ФК Зміїв, який тоді виступав у чемпіонаті Харківської області. Наскільки непросто було вам адаптувалися до цього рівня?

‒ Мені було досить складно адаптуватися на цьому рівні. Саме у чемпіонаті Харківської області зрозумів, що таке дорослий футбол. Кожного дня працював над собою, щоб досягнути прогресу у професіональному плані. 

Юрій Максимов. Фото: Google

‒ До цього сезону могли уявити, що гратимете центральним нападником? Бачили у собі якості голеадора? 

‒ Для мене це стало несподіванкою, адже раніше я грав у півзахисті – вінгера, інсайда. Проте розумів, що можу розкрити свій потенціал у нападі. Гратиму там, де тренерський штаб бачить найбільше користі для команди. Думаю, що тренери побачили у мені якості нападника і вирішили спробувати. Як бачите, поки що цей експеримент приносить свої плоди. 

‒ Порівняйте стилі Максимова та Шищенка?

‒ Стиль тренерів схожий, але безумовно, у кожного спеціаліста є власна специфіка. Важливо, що тренерський штаб дотримуються всіх сучасних тенденції. Тренувальний процес мені подобається. Можу прогресувати і виходити на новий рівень.

‒ Який ваш улюблений гол за Звягель?

‒ Відразу згадується м’яч у ворота одеської Реал Фарми. Отримав розрізну передачу від партнера, обіграв захисника і пробив у дальній кут. Сподіваюся, що заб’ю якомога більше ефектних та важливих голів.

«Що найважче в тренувальному процесі? Дорога на тренування:)»

‒ Хто, на вашу думку, найкрутіший темношкірий українець? Есеола, Емере чи ви?

‒ Вважаю, що всі ми по своєму круті. Україна у моєму серці назавжди. Зроблю все, щоб якомога більше прославити свою країну. Розумію, що роботи ще дуже багато, але я зроблю все, щоб мною пишалися всі. 

Есеола. Фото: Ворскла

‒ Який матч для вашої команди став найбільш складним у вересні? 

‒ Кожен матч був по своєму непростий. Не варто виділяти якогось одного суперника. У Другій лізі прохідних матчів немає, тому маємо бути готовими до того, що варто грати завжди на всі 100%.

‒ Команда поступилася Дружбі та Чайці, а також зіграла внічию з ЮКСА. Чого на вашу думку не вистачає Звягелю у протистояннях з конкурентами?

‒ Вважаю, що нас підвела реалізація. Варто було зіграти більш сконцентровано у заключній третині поля. Проти таких суперників моментів багато не буде, але реалізовувати свої можливості треба.

‒ Ви отримуєте задоволення від тренувального процесу та ігор під керівництвом Шищенка? Що для вас є найбільш складним?

‒ Отримую задоволення від тренувань, але більше мені подобається грати. Що для мене найбільш складне у тренувальному процесі? Вважаю, що дорога на тренування:) Приємно, що нас тренує такий кваліфікований спеціаліст, з сучасним баченням футболу.

«Зроблю все, щоб виграти бомбардирські перегони»

‒ П’ять голів і результативна передача всього за один місяць – це ті показними, якими можна бути задоволеним?

‒ Безумовно, це хороший результат, але завжди хочеться грати краще і забивати більше. Зроблю все, щоб виграти бомбардирські перегони. Вважаю, що для цього у мене є всі шанси. 

‒ З огляду на якість гри, від якого матчу отримали найбільше задоволення?

‒ Отримую задоволення тоді, коли наша команда перемагає. Щасливий, що протягом цього сезону у більшості матчах отримував позитивні емоції. Також відзначу хороший мікроклімат всередині колективу, який допомагає нам досягати результату.

‒ Звягель зараз посідає четверте місце. Напевно, очікували кращих результатів?  

‒ Завжди хочеться кращих результатів, але у нас ще є час, щоб покращити своє турнірне становище. Звягель ще не розкрив всій потенціал, ми можемо перемагати у кожному матчі. 

Гравці Звягеля. Фото: Звягель

‒ Відчуваєте, що у вашої команди є запас для прогресу? У чому насамперед варто додавати?

‒ На жаль, у нас низка травмованих гравців, яких не вистачає. Очікуємо, що коли вони повернуться, то зможуть додати грі нашій команді солідності та впевненості. Свого останнього слова Звягель ще точно не сказав.

БЛІЦ

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт