Ексклюзив

«Розуміли, що проти Ниви одного бажання замало»: запоріжець Лапко ‒ найкращий гравець листопада в Другій лізі

Переглядів 3196
Олександр Карпенко
2 голоси
Микита Лапко. Фото: МФК Металург
«УФ» продовжує визначення найкращих футболістів листопада місяця: на черзі найкращий гравець Другої ліги ПФЛ (офіційна назва – VBET UA Друга).

У VBET UA Другій лізі був лідер, який взагалі не втрачав очок – і хто б міг подумати, що Нива (Бузова) не просто вперше оступиться, а програє, одній із наймолодших команд сезону в усій ПФЛ, яка до цього 9 матчів не могла виграти!? Проте поступове турнірне сходження Металурга-2 логічне: запорізький резерв спершу відбувся на юнацькому рівні, потім вдало пограв у чемпіонаті та кубку України серед аматорів, а тепер освоює своє талановите покоління на дорослому професіональному рівні.

У листопаді 2022 року Металург-2 (Запоріжжя) перервав безвиграшну серію, здобувши шість очок із шести можливих, а 21-річний півзахисник Микита Лапко в цих двох матчах відзначився чотирма результативними діями.

Сайт «Український футбол» визнав Микиту Лапка найкращим гравцем чергового місяця в VBET UA Другій та записав з ним з цієї нагоди інтерв’ю, де він поділився враженнями від сенсаційної і історичної перемоги над бузівською Нивою (2:1), а також проаналізував виступи команди в осінній частині сезону.

«Інколи ми припускалися дитячих помилок»

– Поділіться своїми враженнями від визнання найкращим гравцем листопада у Другій лізі. Здивувалися, коли про це дізналися?

- Дійсно, не очікував цього, тому був приємно здивований. Безумовно, мене переповнювали позитивні емоції. Такі перемоги дають ще більше мотивації працювати і вдосконалюватися.

– Наскільки складно було вашій команді на початку сезону? Напевно, не вистачало досвіду виступів у дорослому футболі – майже 100% гравців дебютували на новому рівні.

- В ігровому та психологічному плані нам було складно, адже дійсно не вистачало досвіду в деяких матчах. Інколи ми припускалися дитячих помилок і втрачали важливі залікові пункти. Зізнаюся, що протягом деякого часу був розлад в колективі. Було складно не тільки на полі, а й за його межами. Проте, ми всі знайшли в собі сили, зібралися і стали єдиним колективом, адже саме цього нам не вистачало.

– Який матч став для вашої команди переломним? Коли зрозуміли, що можете обіграти будь-кого, як це було в останньому турі з лідером?

- Відзначу гру з Вастом (2:2), адже після цього протистояння ми зрозуміли, що здатні перемагати. Досягати результату можна лише за рахунок єдиного колективу і щоденної роботи на тренуваннях. Один за всіх і всі за одного!

«Металург-2 непогано провів осінню частину сезону, але завжди хочеться більшого»

– Напевно, матч з бузівською Нивою надовго запам’ятаєте? Поділіться секретом успіху, адже ваша команда єдина, яка обіграла лідера?

- Безумовно, цей матч ще довго згадуватимемо, адже отримали неймовірний заряд позитивних емоцій. Зрозуміли, що нам немає чого і кого боятися. У футболі кожен може перемогти кожного. Головне вірити у власні сили. У суперника було більше досвіду та майстерності, але дисципліна б’є клас. Саме про це нам сказав тренер у роздягальні.

Розуміли, що буде дуже складний матч і одного бажання замало. Віддали всі сили протягом гри, зіграли надійно у захисті і досягнули результату. Дисципліна та реалізація моменті допомогла нам перемогти. Це наша спільна перемога. 

– Можливо, навіть жалкуєте, що перша частина сезону завершилася, адже Металург-2 набрав потужну форму?

-  Дійсно, наша команда перебуває зараз у хорошому ігровому тонусі. Прикро, що ця частина сезону вже завершилася, але ми буде працювати у зимову міжсезонні, щоб навесні зіграти ще краще. Ми високо підняли планку і не можемо грати гірше.

• Довідка «УФ»

Металург-2 – другий у Другій лізі за середнім віком гравців (20,3 роки). Наймолодший – Кремінь-2 (18,5 років), найстарша – Нива з Бузової (29 років).

– Як вдалося відійти від стресу, пов’язаного з евакуацією з рідного міста?

-  Прикро, що залишили Запоріжжя, якому зараз дуже непросто. Проте, ми займаємося улюбленою справою і це нам допомагає відволіктися.  Вдячні воїнам, адже завдяки їм можемо грати у футбол.

– Як взагалі вдавалося переключитися на футбол, з огляду на події, які відбуваються у Запоріжжі? 

-  Ми виходимо на поле і про все забуваємо, адже є професіоналами. Події у Запоріжжі завдали нам багато шкоди, але не маємо право жалітися, адже воїни за нас віддають свої життя. Маємо це цінувати і вірити, що обов’язково переможемо.

– Ви вже навіть встигли зіграти шість хвилин у Першій лізі. Коли дізналися, що Володимир Микитин заявить вас на матч першої команди проти Кременя?

-  Я у низці матчів був у заявці, чекав на свій шанс. Дякую тренеру за довіру. Працюватиму ще більше, щоб розвиватися у професіональному плані. 

«Тиждень відпочинемо, а потім знову працювати»

– Що вам сказав тренер Вячеслав Тропін та керівництво після заключного у 2022 році матчу? Задоволені першою частиною сезону чи хотілося краще?

-  Нам подякували за осінню частину сезону, але завжди хочеться більшого. У нас ще є весняна частина сезону. Будемо працювати над вдосконаленням своєї гри. 

– Можете розповісти про початок своєї кар’єри? 

- Я вихованець школи запорізького Металурга. Мій перший тренер – Іван Богатир, з яким працював з першого класу і до U-19.  Кожен тренер вкладав частину своєї душі не лише в мене, а й у всю команду. Щиро вдячний всім тренерам. Намагаюся постійно працювати над собою. 

– Які плани на відпустку? Можливо, зустрінетеся командою випити пивця:)?

-  Протягом тижня відпочинемо, а потім почнемо працювати. Здається, що до відновлення змагань ще далеко, але це не так. Варто вже зараз готувати себе до весняної частини сезону. Думаю, що зустрінемося командою, щоб підбити підсумки осінньої частини сезону. Важливо також із гарним настроєм піти у відпустку. Слава Україні! Слава ЗСУ! Перемога за нами!!! 

До речі, ось наше інтерв’ю з лауреатом вересня: «Своє поле команда Нива чистила з металодетектором»: Сомов – про Бучу, Бузову та голи, а ось – із лауреатом жовтня: «Хочу вивести клуб на новий рівень»: граючий президент ФК Нива (Вінниця) Загорулько ‒ топ-гравець жовтня в Другій лізі.

Анатолій Янголь

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт