Ексклюзив

«Рух не шукатиме Слюбику заміну»: Дедишин – про травмопад у команді та відхід легіонера

Переглядів 1786
Олександр Карпенко
6 голосів
Богдан Слюбик та Ігор Дедишин, колаж: «Український футбол»
Генеральний директор Руху Ігор Дедишин поділився з «УФ» останніми новинами з табору львівського клубу, який відчуває кадровий дефіцит.

Напередодні Рух оголосив про перехід півзахисника Таллеса, який у 2022 році визнавався найкращим футболістом за версією «УФ», на правах оренди до японського клубу Касіма Антлерс, заробивши 400 тисяч євро в клубну скарбничку.

Рух відпустив Таллеса на фоні кадрових проблем, які дошкуляють команді Віталія Пономарьова. Перед матчем з Оболонню «жовто-чорні» втратили основного центрбека Богдана Слюбика, який пропустить майже всю першу половину сезону. Так само в лазареті клубу залишаються лідери команди – нападник Климчук та центрхав Сапуга, а також іще один півзахисник Пастух.

Сайт «Український футбол» поцікавився в гендиректора Руху Ігоря Дедишина, як в клуб виходитиме з ситуації, що склалася. 

«Якщо власними силами не закриємо проблему, будемо виходити на ринок»

– Ігоре Михайловичу, Рух відпустив Таллеса до Японії. Після відходу Едсона та Соломона клуб в меншій мірі робитиме ставку на легіонерів?

– Чому? Не згідний. У нас, наприклад, є бразилець Клайвер. Після обкатки в другій команд, він закінчує процес адаптації в нашій команді. Ми бачимо його повноцінною частиною для основи Руху. Ми не закриваємо двері клубу перед легіонерами. Перераховані вами іноземці свого часу принесли користь клубу у спортивному плані. Ми отримали по них хороші пропозиції і вирішили відпустити. Їхні переходи непогано поповнили бюджет клубу. У ситуації з легіонерами важливо зробити все вчасно і з користю для гравців та клубу. Вважаю, що саме так ми і вчинили.

– Клайвер вже встиг відзначитись дебютним голом у ворота Оболоні (4:0). Як вам хлопчина?

– В нього є потенціал для росту. Ми бачимо, що після проходження адаптаційного періоду, він вже став постійним гравцем обойми. Але віримо, що цей талановитий хлопчина зможе поборотись за місце в стартовому складі команди і принести багато користі клубу. Ми на це дуже розраховуємо.

– Рух продовжує страждати від епідемії травм. Найголовнішому центральному захисникові Слюбику шукаєте заміну?

– Наразі покладаємось на внутрішні резерви. 

Богдан Слюбик, фото: ФК Рух

– На ринку захисника не шукаєте?

– Якщо власними силами не закриємо проблему, будемо виходити на ринок. Хоча відверто, хотілося б цього уникнути.

«Климчук та Сапуга повернуться в кінці вересня»

– Рух усі питання по трансферах закрив?

– Ми завжди до когось придивляємось. Рішення по тому чи іншому футболісту прийматимуться по мірі необхідності.

– Коли чекати повернення з лазарету Сапуги та Климчука?

– Ми чекаємо на них в кінці вересня – середині жовтня. Але в жодному разі не будемо педалювати чи прискорювати якось цей процес. Ми витримаємо всі терміни відновлення згідно всіх медичних протоколів. Нам здоровий футболіст важливіший за будь який проміжний спортивний результат. 

– Наскільки інформація про інтерес до Слюбика і Сапуги з боку європейських клубів відповідає дійсності?

– Зараз нема, про що говорити. Вони – травмовані. 

– Квасниця нібито здоровий…

– На сьогоднішній момент Квасниця – наш футболіст.

Ілля Квасниця, фото: ФК Рух

– Пропущений перший тур УПЛ вам пішов в плюс?

– Ми пройшли хороші збори і були готові грати в першому турі. Але оскільки не могли задіяти в грі стартового туру Чемпіонату трьох гравців основного складу, змушені були перенести цей матч через участь наших гравців на Олімпіаді.

– Минулого сезону Рух до останнього боровся за єврокубки. Зараз перед командою є чітке завдання туди потрапити?

– У нас ключове завдання – розвивати молодих футболістів, поставити команді якісну сучасну гру і побудувати команду, перед якою в майбутньому можна буде ставити амбіційні завдання. Тому будемо рухатись від матчу до матчу. А в кінці чемпіонату подивимось, де опиниться Рух.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт