Збірна України з футболу

«Бий, Хохлов, рятуй Росію»: Дмитрулін – про заголовок у російському ЗМІ перед грою проти збірної РФ

Переглядів 70370
Віктор Глухенький
29 голосів
Юрій Дмитрулін та Андрій Шевченко. Фото: Google
Колишній захисник національної збірної України Юрій Дмитрулін пригадав перипетії довкола легендарного матчу України проти збірної Росії у відборі до Євро-2000 (1:1).

Юрій Дмитрулін згадав свою реакцію на заголовок «Бий, Хохлов, тримай, Хлєстов, не пропускай, Філімонов, рятуй Росію» у газеті «Радянський Спорт» перед поєдинком проти країни-помилки у кваліфікації до чемпіонату Європи 2000  року.

«Нам казали: «Не треба гуляти, ходити вулицею». Закрили нас, але ж треба вийти. Пішли купити «Радянський Спорт» та на обкладинці: «Бий, Хохлов, рятуй Росію».

Зачепило дуже сильно. Хоча вони там виправдовувалися, що Хохлов – це прізвище гравця збірної Росії, але всі розуміли, що означає ця фраза», – розповів Дмитрулін в інтерв'ю YouTube каналу Телебачення Торонто.

Нагадаємо, що 1999-го року збірна України завдяки голу Андрія Шевченка у Москві проти росії зіграла внічию (1:1). Цей результат дозволив синьо-жовтим продовжити боротьбу за путівку на Євро-2000 у стикових матчах. Росія не вийшла з групи.

▶️ Гол Андрія Шевченка у ворота збірної Росії дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • У матчах плей-оф за право грати на Євро-2000 Україна за сумою двох поєдинків поступилася Словенії – 1:1 та 1:2.
  • Тріумфатором європейської першості 2000 року стала збірна Франції, яка у фіналі обіграла італійців з рахунком 2:1 завдяки «золотому голу» Давида Трезеге.
  • Юрій Дмитрулін у футболці головної команди країни провів 39 матчів: один гол.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт