Збірна України з футболу

Чи заважає Мельгоса тренерам юнацьких збірних: іспанський фахівець розставив усі крапки у цьому питанні

Переглядів 254
Артем Жилінський
2 голоси
Унаї Мельгоса. Фото: УАФ
Головний наставник молодіжної збірної України Унаї Мельгоса висловився щодо своєї присутності у таборі синьо-жовтих U-17 на чемпіонаті Європи.

Тренер національної збірної України (U-21) Унаї Мельгоса заявив, що його присутність ніяк не мала вплинути на наставника синьо-жовтих U-17 Юрія Мороза, адже саме він мав приймати усі рішення.

«Головний тренер команди відповідає за весь процес. Він лідер не тільки гравців, а й персоналу. Він повинен керувати персоналом, бути менеджером. Люди, що навколо, намагаються допомогти, хочуть спробувати сказати, що бачать цю ситуацію так. Вони можуть допомогти проаналізувати гравців, опонентів.

Але у підсумку головний тренер повинен приймати рішення, бо, знову ж таки, всю відповідальність несе не тренер з фізичної підготовки або аналітик, відповідальність на головному тренері, очевидно, що він приймає рішення.

Однак Мельгоса зазначив, що завжди готовий був допомогти. Також він розповів, що виконав би будь-яку вимогу Мороза.

«Я, як координатор був на турнірах з командою U-17, U-19, коли у мене була можливість поїхати. Я був там, щоб допомогти. У мене інше ставлення до цього, якщо тренер каже мені: «Будь ласка, можеш сказати мені щось», якщо йому потрібна допомога в якийсь момент, коли він має сумнів- він може про це попросити.

Якщо йому потрібно, щоб я тримався трохи далі - без проблем. Ми всі працюємо на асоціацію, це не про імена, не про індивідуальності, не про Україну. Це про національну збірну», – сказав Мельгоса на прес-конференції УАФ.

  • Команда U-17 під керівництвом Юрія Мороза на Євро-2024 у своїй віковій категорії не вийшла з групи.
  • В іграх на першості Старого світу синьо-жовті програли одноліткам з Сербії (0:1) та Чехії (1:3), а єдину перемогу здобули у матчі із Кіпром (2:0). 
  • Синьо-жовті посіли третю сходинку в групі та вилетіли з турніру.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт