Збірна України з футболу

Федорчук не в захваті: відомий тренер вщент розніс дебютанта збірної України, порівнявши його з «Жигулі»

Переглядів 384
Артем Жилінський
2 голоси
Іван Калюжний. Фото: УАФ
Відомий український тренер Олег Федорчук критично висловився щодо півзахисника Олександрії Івана Калюжного, який дебютував у команді Сергія Реброва в матчі проти Грузії.

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» відомий тренер Олег Федорчук висловився щодо Івана Калюжного.

На думку наставник, хавбек не заслуговував отримати нагороду «Лева матчу», адже погано зіграв проти Чехії (1:1).

 «Калюжний? За що? Він і першу гру зіграв слабко. Просто від нього чекали провалу, а він не провалився – і всі вже раді. Очікування вболівальників щодо рівня його гри були занижені від початку».

Федорчук порівняв Калюжного із Володимиром Бражко та зазначив, що гравець Олександрії може лише заважати грати опонентам.

«У матчі з Чехією він програвав позицію, йому не вистачало швидкості, на атаку він взагалі не грав. Якщо звернутися до порівняння, то можна сказати, що Калюжний – це «Жигулі», а Бражко – Mercedes. Калюжний лише заважає суперникові грати, а Бражко навіть на атаку якісно грає».

Також Федорчук розуміє, чому Калюжний сподобався вболівальникам, але він вважає, що Тарас Степаненко краще зіграв проти Чехії.

«Симпатії вболівальників до Івана я розумію: хлопець виходить та віддає всього себе на полі, але ж треба дивитися і на гру. На мою думку, Степаненко з чехами зіграв навіть краще Калюжного. Тарас протягом 40 хвилин взагалі був найкращим на полі. Але люди п’ють пиво і слухають коментаторів», – сказав Федорчук.

  • Після четвертого туру збірна України набрала чотири очки та йде на останньому місці в таблиці групи В1. Чехи з сімома очками лідирують в квартеті, грузини і албанці набрали по шість балів.
  • Наступні свої матчі в турнірі команда Сергія Реброва зіграє в листопаді.

Календар матчів збірної України у Лізі націй

  • 16 листопада, 19:00: Грузія – Україна
  • 19 листопада, 21:45: Албанія – Україна
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт