Збірна України з футболу

«Хотів грати за Динамо»: тренер українця з Порту розповів, за яку збірну буде виступати талановитий форвард

Переглядів 2797
Данило Моісеєнков
3 голоси
Артем Гапоненко. Фото: ФК Порту
Перший тренер молодого українського нападника Порту Артема Гапоненко – Олександр Литвин розповів про клуб, за який мріяв грати форвард та збірну, яку він обере.

Нещодавно стало відомо, що 14-річний Артем Гапоненко підписав тренувальний контракт з Порту.

Молодий нападник переїхав до Португалії через початок повномасштабної війни в України, а до цього міг обрати між академіями Динамо та Шахтаря.

Перший тренер форварда Олександр Литвин в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів, який з грандів УПЛ більше подобався Артему.

«Він хотів дуже грати за Динамо! Був декілька тренувань у Шахтарі, але щось не лягло до душі».

Окрім цього, спеціаліст відповів на запитання щодо вибору між збірними Португалії та України, який Гапоненку потрібно буде зробити.

«Артем ‒ патріот, і його батьки також! Впевнений на всі 100%, що, якщо тренери збірних України покличуть, Гапоненко вважатиме за честь грати саме за рідну країну. У них взагалі приємна, хороша родина.

Не тільки батьки, я б ще теплим словом згадав і Артемового дідуся. Володимир Серафимович там головний моторчик для Артема, настроює, підказує, вболіває», – сказав Литвин для «УФ».

  • Гапоненко займався під керівництвом Литвина у Центрі Спорту Фаворит (Бориспіль).
  • Зазначимо, що за регламентом Артем все ще не може підписати професійний контракт з Порту через те, що йому ще немає 16 років.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт