Збірна України з футболу

Скандал з пенальті Мудрика: голова Італійської федерації закрив питання, назвавши українця, який його привітав

Переглядів 152749
Данило Моісеєнков
58 голосів
Михайло Мудрик після фолу. Фото: скріншот з соцмережі Х
Президент Італійської федерації футболу Габріелє Гравіна відповів на провокаційне питання стосовно непризначеного пенальті за фол на Михайлі Мудрику у матчі з Україною.

20 листопада цього року збірна України у Німеччині зіграла внічию проти Італії із рахунком 0:0 у вирішальному матчі відбору на Євро-2024.

Наприкінці зустрічі арбітр поєдинку Хесус Хіль Мансано прийняв спірне рішення та непризначив пенальті у ворота італійців за ймовірний фол на Михайлі Мудрику.

Відео падіння Мудрика:

Не вдалось завантажити відео.

Президент FIGC Габріеле Гравіна висловився стосовно цього епізоду, не придавши йому значущої уваги.

«Зводити матч до одного епізоду здається мені чистим мазохізмом, так само, як я вважаю серйозною неповагою до Італії невизнання належної заслуги за вихід на Євро, здобутої в надзвичайній конкуренції».

Окрім цього, функціонер відповів на запитання журналіста, в якому йшлося про те, що після цього моменту Італія стала більшим ворогом для України, ніж Росія.

«Давайте без жартів. Андрій Шевченко був першим, хто привітав нас, він мій друг, з яким я багато років маю прямий зв'язок, він знає, хто ми такі, і цінує те, що ми робимо і будемо робити для українського народу.

Ми заслужили перемогу в цьому матчі, так само, як ми заслужили вихід з групи, про яку ніхто не говорить, але яка була найскладнішою з чотирма непростими командами», – приводить слова Гравіни Tutto Cagliari.

  • Завдяки цій нічиїй Італія напряму потрапила на чемпіонат Європи 2024 року, який пройде у Німеччині.
  • Команда Лучано Спалетті зіграє у групі з Іспанією, Хорватією та Албанією.
  • Україні для виходу на Євро-2024 потрібно пройти Боснію і Герцеговину у півфіналі стиків. У разі перемоги підопічні Сергія Реброва зустрінуться з Ізраїлем або Ісландією.
  • Якщо національна команда потрапить на чемпіонат Європи, то зіграє у групі з Бельгією, Румунією та Словакією.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт