Збірна України з футболу

«Ти мислиш швидше усіх, тож старайся грати повільніше»: несподівана порада Зінченку від легенди Динамо та тренера збірної

Переглядів 297
Дмитро Котков
2 голоси
Зінченко та Головко. Колаж: УФ
Нападник литовського Шауляя Олексій Щебетун висловився з приводу Олександра Зінченка, з яким йому довелося пограти за молодіжну збірну України.

26-річний український форвард Олексій Щебетун пригадав, як свого часу, він перетнувся у молодіжці жовто-синіх із Олександром Зінченком, який тоді тільки-но перейшов до Манчестер Сіті.

«Він дуже сильно виділявся за швидкістю прийняття рішень. Навіть тренер молодіжки Головко казав Зінченку: «Ти мислиш швидше усіх хлопців, тож постарайся грати повільніше», – сказав Щебетун в інтерв’ю «Українському футболу».

Також Олексій розповів, як Зінченко поводився в команді.

«Ні, він спілкувався легко з усіма, сам ніколи не ходив. Зрозуміло, що більше перебував в компанії з хлопцями із Шахтаря, яких краще знав. Але я до нього теж кілька разів підходив, запитував: як воно у Манчестер Сіті? Мені запам'яталося, що Зінченко був дуже вражений рівнем Давида Сілви. Він розповідав, що у залі Сілва ніколи не працював із великою вагою, брав завжди маленьку, але робив більше підходів».

  • Щебетун розпочав кар'єру на юнацькому рівні в запорізькому Металурзі. Із 2013 року грав за київське Динамо, звідки перейшов до кам'янської Сталі у 2017 році.
  • Потім у кар'єрі Олексія були білоруський Промінь, запорізький Металург, краматорський Авангард та київська Оболонь, з якої нападник і перебрався до Литви.
  • У сезоні 22/23 Щебетун зіграв за Шауляй 24 матчі, у яких він відзначився трьома голами та трьома асистами.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт