Новини

«Це було якесь божевілля»: ексгравець Динамо поділився враженнями про Євромайдан

Переглядів 2955
Владислав Лютостанський
2 голоси
Джермейн Ленс. Фото: Getty Images
Колишній гравець київського Динамо та збірної Нідерландів Джермейн Ленс розповів, як відреагував на Революцію Гідності. Футболіст запевняє, що це була одна з причин покинути Україну.

Джермейн Ленс в інтерв'ю SportarenaTV пригадав свої враження від Революції Гідності. Ексвінгер Динамо був наляканий тим, що відбувається у столиці України.

«Для мене це було дивно. Я спускався зі своєї квартири та бачив натовпи. Не розумів, що це за люди. Вони були одягнені у чорне, з якимись предмети у руках. Усе це було якесь божевілля, але я ніколи не почувався наляканим, хоча я бачив речі не з приємних»

Нідерландець розповів, як рідні віднеслися до того, що він знаходиться у вирі історичних подій. Джермейн назвав нестабільну ситуацію в Україні однією з причин, чому він хотів залишити клуб.

«Після тренувань, повертаючись додому, мені дзвонили родичі, які запитували, що взагалі відбувається. Вони бачили новини по телебаченню, але там транслювали лише погану сторону, тому моя родина була дуже стурбована. Це, до речі, була одна з причин, чому я вирішив піти з Динамо».

Також Ленс пригадав слова, які говорив команді президент киян Ігор Суркіс та думку інших гравців Динамо щодо того, що відбувається. 

«Я тоді з усіма спілкувався щодо цієї ситуації, деякі гравці не хотіли коментувати події, адже боялися сказати щось не так. Але взагалі ми просто гравці, які здебільшого були сфокусовані на футболі й ми не дуже замислювалися над тим, що відбувається навколо, до поки ми у безпеці.

Президент тоді прийшов до нас зі словами: «Відтепер бережіть себе. Не ходіть там, де велике скупчення людей, залишайтеся вдома якомога довше». І ми погодилися», – розповів Джермейн Ленс.

  • Джермейн зіграв за Динамо у 78 матчах, в яких забив 16 голів та віддав 19 гольових передач. У складі збірної Нідерландів став бронзовим призером Чемпіонату Світу-2014.
  • Влітку 2015 року перейшов з Динамо до Сандерленда за 11,4 млн євро.
  • Нині 35 річний нідерландець грає у Третій лізі Франції за Версаль. У цьому сезоні взяв участь у 13 матчах, забив шість голів та зробив дві гольові передачі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт