Новини

Дебютант пропустить наступний сезон Першої ліги: справа в грошах та підриві Каховської ГЕС

Переглядів 935
Артем Жилінський
2 голоси
ФК Скорук. Фото: ФК Скорук
Скорук, який представляє Дніпропетровщину, оголосив, що через підрив Каховської ГЕС російськими військами пропустить наступний сезон першої ліги.

Скорук – аграрна команда, яка фінансується сім'єю президента клубу Максима Анатолійовича Скорука. А у зв'язку з підривом рашистами Каховської ГЕС земельні ділянки Нікопольщини залишилися без водопостачання та не мають зрошення, внаслідок чого власник клубу щодня зазнає великих збитків.

Керівництво клубу до останнього моменту намагалося вирішити питання з подальшим фінансуванням на найближчий сезон, але у ситуації, що склалася, всі спроби успіхом не увінчалися.

Щоб Скорук не зник остаточно, керівництво клубу вирішило пропустити сезон у першій лізі 2023/24.

У сезоні-2023/24 Скорук залишається без дорослої команди, але дитячо-юнацька футбольна школа Скорук продовжить роботу, де залишається весь тренерсько-адміністративний штаб.

«Керівництво клубу зробить усе, щоб повернутися на професійний рівень уже у сезоні 2024/25. Ми не прощаємось, а говоримо «до побачення», щоб за рік повернутися міцніше, адже для того, щоб стрибнути вперед, треба розбігтися і відійти назад», - сказано у заяві клубу.

  • У сезоні 2022/23 Скорук фінішував другим у групі «Вибування» Першої ліги.
  • На професійному рівні Скорук дебютував у сезоні 2021/2022 та зайняв друге місце групи Б в достроково завершеному сезоні Другої ліги.
  • Вперше на всеукраїнському рівні команда з Томаківки зіграла в 2020 році у чемпіонаті України серед аматорів.
  • В розіграші аматорського чемпіонату сезону 2020/2021 Скорук зайняв четверте місце групи 3 та залишився без участі у плей-оф. 
  • Свої матчі Скорук проводив у Нікополі на «Електрометалурзі», але з початком повномасштабного вторгнення переїхав до Умані, на місцевий стадіон «Центральний».
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт