Новини

«Деградація»: Сабо зробив відверту заяву, розкритикувавши сучасних футболістів

Переглядів 618
Владислав Лютостанський
2 голоси
Йожеф Сабо. Фото: УПЛ
Колишній головний тренер збірної України та київського Динамо Йожеф Сабо доволі критично висловився стосовно змін, які притерпів сучасний футбол.

Екснаставник київського Динамо та збірної України Йожеф Сабо відповів на запитання, чому сучасні футболісти рідко наважаються на дальні удари.

«Я думаю, що це деградація. По-перше, футбол став іншим, йде контроль м'яча і все таке. Деякі команди ставлять автобуси й важко пробити, а інші грають на контратаці. Я не кажу, що в нас не було швидкості, вона була, але не командна, а індивідуальна».

Сабо зазначає, що сучасний футбол дуже відрізняється від тих часів, коли він сам грав.

«Буває, що ігри зовсім нецікаві, оскільки постійно одні передачі, а ударів та гостроти біля воріт немає. Я сам питав у тренерів, чи вчать вони футболістів бити. Ну є момент, коли гравець на відстані 20 метрів від воріт, м'яч під ногою і все одно не б'ють. Технічні футболісти хочуть розіграти та завести м'яч прямо у ворота».

Також екскерманичу Динамо та збірної України не подобається відсутність лояльності футболістів до клубів.

«Річ у тім, що зараз більшість грають за гроші, а ми не грали за гроші, розумієте? Ми заробляли великі гроші, але не були мільйонерами. Зараз же молодь грає за гроші. Ненормально коли ти сьогодні граєш за один клуб, а через рік він продає себе в інший, а потім ще в якийсь».

Сабо вважає, що причиною деградації сучасного футболу є те, що в ньому присутні дуже великі гроші.

«От є футболісти, які 10 років грають за одну команду і це нормально, адже це твій клуб, твоє серце і твої вболівальники. Але я спостерігаю, як дуже багато великих футболістів кожен рік змінюють команди. Там більше дають (грошей) і він вже туди хоче», – розповів Сабо в інтерв'ю ютуб-каналу «Футбольна Хата».

  • Професійна футбольна кар'єра Сабо тривала з 1957 по 1972 рік. За цей час він грав за такі команди, як Хімік (Калуш), Спартак (Ужгород), Динамо (Київ), Зоря, Динамо (Москва).
  • Сабо був головним тренером Динамо в періоди 1994 року, 1995-1997 рр., в сезоні 2004/2005, а також у 2007 році.
  • Також Йожеф Йожефович очолював збірну України в 1994 році та з 1996 по 1999 рік.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт