Новини

«Дуже російськоорієнтовані»: Гент зганьбився перед матчем з Зорею, зробивши скандальну заяву

Переглядів 556
Артем Жилінський
1 голос
Футболісти Зорі. Фото: ФК Зоря
Бельгійський Гент не дуже професійно підготував матеріал про Зорю та Луганськ перед матчем у Лізі конференцій. Варто враховувати, що це місто перебуває поза контролем України вже більше дев’яти років.

Напередодні матчу першого туру Ліги конференцій між Зорею та Гентом, бельгійці опублікували традиційний матеріал-презентацію суперника. Однак, в цьому випадку, відносно Зорі, Гент виявився недостатньо підготовленим або точніше сказавши, неякісно дослідив суперника.

Зокрема, в описі Луганська, який окупований Росією з 2014 року, «буйволи» опублікували наступне формулювання:

«Близько половини мешканців міста – етнічні росіяни, для більш ніж 80% населення російська мова є рідною. І місто, і клуб дуже російськоорієнтовані

Це було видно з того, що в логотипі клубу дуже довго використовувалася російська назва «Заря» (а не українська Зоря). Тільки нещодавно це було виправлено», – йшлося у матеріалі..

Пізніше у Генті, здається, зрозуміли свою помилку, яка може бути розпіареною російською пропагандою. Принаймні, контроверсійні заяви вже були видалені з сайту бельгійського клубу.

  • Зоря зіграла в нічию 1:1 із бельгійським колективом.
  • В наступному турі Ліги конференцій луганська Зоря на виїзді зіграє проти ісландського Брейдабліка. Поєдинок відбудеться 5 жовтня. Початок гри о 19:45.
  • Гент зустрінеться у другому турі з ізраїльським Маккабі з Тель-Авіва. Стартовий свисток гри у Бельгії пролунає о 19:45.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт