Новини

«Гроші не відповідали тому, що він показував на полі»: як Шахтар розбалував свого колишнього «діаманта»

Переглядів 2995
Данило Моісеєнков
4 голоси
Торніке Окріашвілі. Фото: Getty Images
Український головний тренер Динамо (Батумі) Андрій Демченко назвав головні причини, які завадили грузинському вінгеру Торніке Окріашвілі розкритися у Шахтарі.

Андрій Демченко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол», в якому, зокрема, поділився думкою щодо ексвінгера донецького Шахтаря Торніке Окріашвілі.

Грузинський футболіст подавав великі надії у стані «гірників», а зараз йому 31 рік і він виступає у складі клубу Гагри.

«Він є дуже талановитим футболістом, проте має складний характер. Футбол – це важка праця протягом 24 годин на добу. Якщо ти хочеш чогось досягти, то необхідно повністю посвятити себе справі. Це не стосується лише двох тренувань на день по 1,5 години.

Мова йде про побут, сон, харчування, освіту. Необхідно вдосконалювати свою тактичну та технічну підготовленість. Талант – це лише десять відсотків від загального успіху».

Головний тренер батумського Динамо привів приклад легенди Шахтаря та збірної України.

«Подивіться на Тараса Степаненка. Він не має феноменального таланту, проте є божевільним професіоналом своєї справи. У свої роки він досі залишається капітаном Шахтаря та тримає себе у формі на рівні з молодими виконавцями.

Окріашвілі – це діамант на рівні із Кахою Каладзе, Георгієм Кінкладзе та Шотою Арвеладзе. Однак необхідно вміти працювати та розвивати талант».

Спеціаліст назвав важливий чинник, який серйозно вплинув на долю Окріашвілі.

«Коли він потрапив до Шахтаря, то я був у захваті від його гри. Злий жарт із ним зіграли величезні гроші, які не відповідали тому, що він реально показував на полі. В Донецьку тоді платили неймовірно багато.

Можливо, треба було якось поступово все це робити. А так, пішли дорогі автомобілі, дівчата…», – сказав Демченко для «УФ».

  • Окріашвілі перейшов до Шахтаря у 2010 році із Гагр, спочатку на правах оренди, а потім на повноцінній основі за 400 тисяч євро.
  • У складі донеччан він був до 2014-го, коли переїхав до бельгійського Генку за 1.8 мільйони.
  • За чотири роки в структурі Шахтаря грузинський футболіст так і не дебютував за першу команду, яку тоді очолював Мірча Луческу.
  • Два роки (2011-2013) він відіграв на правах оренди у Іллічевці, і ще півроку у 2014-му у Чорноморці.
  • У складі збірної Грузії вінгер провів 50 матчів, в яких зміг забити 13 голів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт