Новини

«Керівництво УАФ думає не про Кілмана, а як жити за розкладом СІЗО»: журналіст ‒ про шанси заграти зірку АПЛ за Україну

Переглядів 218
Олександр Карпенко
1 голос
Макс Кілман. Фото: ФК Вулвергемптон
Журналіст Кирило Крижановський висловився стосовно перспектив захисника Вулвергемптона Макса Кілмана бути заграним за національну збірну України.

Кілман неодноразово заявляв про бажання виступати за збірну України, проте ФІФА відмовило УАФ у наданні Кілману футбольного громадянства, оскільки з 2015 по 2018 рік Макс провів 25 матчів за збірну Англії з футзалу, тому міжнародну кар'єру може продовжити лише за збірні цієї країни.

Крижановський в коментарі FanDay.net апелює до того, що Кілман може бути заграним за Україну, оскільки не провів жодного офіційного матчу за футбольну збірну Англії.

«Наскільки мені відомо, останні зміни правил зміни спортивного громадянства відбулися восени 2020 року, і з того часу все залишалося без нових трактувань та внесення поправок. Це означає, що Кілман може мати право виступати за збірну України».

Експерт переконаний, що для УАФ зараз не є пріоритетом питання Кілмана.

«УАФ зараз дуже зайняті. Частина топ-менеджменту щотижня швидко вивчає назву населених пунктів по дорозі з Києва до Львова і назад, а вище керівництво організації звикає жити за розкладом і користуватися одним душем на кілька десятків людей. Думаю, що їм не до Кілмана зараз», ‒ пояснив Крижановський.

  • Навесні 2021 року Кілман набув громадянство України, зберігши англійський паспорт. У сезоні 2022/23 Макс відіграв за Вулверхемптон 41 матч.
  • Контракт Кілмана з Вулверхмептоном діє до 30 червня 2026 року. Transfermarkt оцінює англійця з українським корінням у 30 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт