Новини

«Коли армія повернеться в Косово»: фани Црвени Звезди відзначилася провокаційним перформансом

Переглядів 1650
Артем Жилінський
2 голоси
Воєнний банер. Колаж «Український футбол»
Під час товариського матчу Црвена Звезда - Фіорентина в столиці Сербії Белграді вболівальники місцевого клубу вивісили воєнізований банер проти Косова.

26 липня відбувся товариський матч між Црвеною Звездою та Фіорентино» (5:0). Крім розгрому італійців зустріч відзначилася провокаційним перформансом, який організували сербські фанати.

«Коли армія повернеться в Косово», - написали фанати на банері.

Крім того, вболівальники за допомогою кольорових аркушів сформували на трибунах танк на фоні сербського прапора.

На поведінку фанів вже відреагувала Футбольна федерація Косова, подавши офіційну скаргу в УЄФА. ФФК попросила УЄФА терміново розслідувати цю справу та вжити суворих заходів щодо клубу та його вболівальників.

Не вдалось завантажити відео.

  • Конфлікт у Косові (на той час автономному краї СРЮ), розпочався 28 лютого 1998 етнічно албанською Армією визволення Косова, метою якої було здобуття незалежності краю, проти сербської поліції та югославської армії.
  • Оскільки відразу ж після офіційного заклику до миру ООН країни НАТО почали планувати збройне втручання, на якийсь час конфлікт вдалося пригасити. 15 жовтня між Белградом і косовськими сепаратистами було укладено офіційне перемир'я, 25 жовтня припинився вогонь.
  • Раніше, Одним з суперників київського Динамо 2009 на міжнародному юнацькому турнірі у групі стала сербська Црвена Звезда, проте кияни відмовились грати з нею. 
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт