Новини

Коли зіграє Швед? Спортивний лікар розповів про травму та відновлення вінгера Шахтаря

Переглядів 308
Євген Чепур
1 голос
Мар'ян Швед. Фото ФК Шахтар
Мар'ян Швед, що виступає на позиції вінгера Шахтаря, через травму вже чотири місяці не грає у команді Ігора Йовічевіча. Спортивний лікар Дмитро Бабелюк окреслив терміни повернення гравця.

Мар'ян Швед востаннє виходив у футболці Шахтаря ще 5 жовтня 2022 року у грі проти Реала (1:2). Далі прес-служба заявила, що має пубалгію. Дмитро Бабелюк пояснив, що означає цей діагноз.

«Це збірний діагноз, який означає «біль в області паху». Це одна із найскладніших ділянок для роботи лікаря, адже причин болю в цій галузі може бути безліч».

Спортивний лікар сказав, що Шведу зробили в Іспанії операцію, щоб позбавити його цієї проблеми.

«Найчастіше причиною болю в паху професійних гравців є травма сухожилля приходящих м'язів або прямого м'яза. Великий відсоток випадків припадає на травму лобкових кісток та симфізу.

Метою операції, як правило, є фіксування сухожиль і дренаж кісток для стимуляції загоєння. Реабілітація триває близько 4-5 місяців», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Швед перебуває на лікарняному вже чотири місяці, тому висока ймовірність, що у найближчий час він може з'явитися у заявці Шахтаря.

Швед став гравцем Шахтаря у вересні минулого року, перейшовши до донецького клубу з Мехелена за один мільйон євро. Цього сезону він зіграв за «гірників» шість матчів, у яких забив три голи та зробив один асист.

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт