Новини

«Лицемірно думати, що ці гроші не підуть на війну»: Левченко викликав критику у Нідерландах через свою позицію

Переглядів 4282
Артем Жилінський
2 голоси
Євген Левченко. Фото: Google
Колишній гравець збірної України з футболу Євген Левченко, який провів майже всю кар’єру в Нідерландах, відреагував на можливий перехід російського футболіста в місцевий ПСВ.

Російський футболіст Арсен Захарян, який грає у чемпіонаті рф, зацікавив ПСВ. Євген Левченко виступив із однозначною позицією та закликав не підписувати цього гравця, адже гроші від трансферу підуть на війну в Україні.

«Щоб було зрозуміло, якщо «ПСВ» чи будь-який інший клуб у Нідерландах, чи Європі купує гравця з російської ліги, цей клуб опосередковано фінансує війну. Так і з Арсеном Захаряном. Лицемірно думати, що ці гроші не підуть на війну», – написав Левченко в Твіттері.

Але прихильники голландського футболу негативно відреагували на слова українця. Вони вважають, що спорт поза політикою, а Левченко — лицемір та націоналіст.

«Війна завжди шкодить мирним жителям, навіщо карати невинних цивільних? Чи можемо ми також поширити це безпосередньо на США, Саудівську Аравію, Ізраїль тощо? На мій погляд, спорт і політику слід тримати окремо, а не карати невинних», — Overtoom.

«Ви маєте клоуна на посаді президента та війну, жертвами якої є мирні жителі. Громадяни платять, у тому числі голландці, просто запитайте друга Рютте. Футбол і політика повинні бути розділені», — Broek.

«Ха-ха, ти просто робиш із себе дурня цим. Сперцян, Захарян і т.д. Їм залишитися в росії назавжди? Їм тут дуже раді. Лицемірно вважати, що все, що відбувається у футболі – проти України», — MeesAFCA.

«Я ніколи не чув, щоб ти говорив або писав у твіттері про війну в Афганістані, Іраку чи Сирії, але коли справа доходить до твоєї власної країни, займайся футболом, ти не борець за свободу, а націоналіст», — Kasmi.

Відомо, що наглядова рада Аякса перешкоджає трансферу Арсена Захаряна, але спортивний директор хоче підписати гравця.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт