Новини

«Миколенко має низку унікальних якостей»: Дулуб – про перспективи захисника в Евертоні

Переглядів 1592
Владислав Лютостанський
2 голоси
Віталій Миколенко. Фото: ФК Евертон
Колишній головний тренер Карпат, Чорноморця та ФК Львів Олег Дулуб прокоментував перспективи українського захисника Віталія Миколенка в Евертоні.

Білоруський тренер вважає, що 23-річний захисник Евертону Віталій Миколенко, маючи низку унікальних якостей є досить затребуваним футболістом в англійській Прем'єр-лізі. Про це Олег Дулуб детально розповів у інтерв'ю для FanDay.net.

«Розраховуймо на краще і сподіваймося на те, що його команда все-таки залишиться в Прем'єр-лізі Англії. Віталій має низку унікальних якостей, які роблять його затребуваним на рівні ТОП-чемпіонатів.

Головне, що здебільшого амплуа Миколенка – лівоногий крайній захисник. У футболі є дві найзатребуваніші позиції – лівоногий захисник та забивний центрфорвард. Шульг, як ми розуміємо, елементарно, менше ніж правші».

В цілому Дулуб позитивно оцінив виступи вихованця Динамо на рівні чемпіонату Англії

«Крім того, Микола вже показав свій ігровий діапазон. Він може зіграти й лівого центрального при схемі у три захисники. Українець чудово підключається в атаку, робить великий обсяг на брівці й добре подає до штрафного майданчика. У Віталія вже півтора сезону в АПЛ за спиною, він майже постійно грає в основі усі 90 хвилин».

Віталій Миколенко. Фото: ФК Евертон

Спеціаліст з Білорусі вважає, що Миколенко вже довів здатність грати на такому високому рівні й навіть може спробувати себе в одному з лідерів англійського чемпіонату.

«У свої 23 роки захисник вже показав здатність грати на рівні АПЛ. Думаю, йому ще є куди зростати. Важко сказати, наскільки сильним буде Евертон, але з ліверпульським клубом чи без Віталій здатний заграти на рівні не лише середняка, а й лідера ТОП-чемпіонату. Миколенко чудово скористався своїм першим шансом в АПЛ. Але у футболі гравців не надто цінують за їхні минулі заслуги.

Свій рівень слід підтверджувати тут і зараз. Я в таких випадках кажу - різниця між подає надії та подає м'ячі дуже невелика. Віталію для наступного кроку знадобиться і свій рівень гри стабілізувати на вищих показниках», – прокоментував Олег Дулуб.

  • Нагадаємо, що Миколенко вихованець київського Динамо. Взимку 2022 року він перейшов у Евертон за 23,5 млн євро.
  • Цього сезону Віталій провів 35 матчів у складі «ірисок». Результативними діями не відзначався.
  • Його команду відділяє одне очко від зони вильоту. Сьогодні, 20 травня, Евертон зіграє з Вулверхемптоном. Гра розпочнеться о 17:00 за київським часом.
  • Напередодні Шон Дайч повідомив, що Миколенко не зіграє в цьому поєдинку через травму.
Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт