Новини

Мудрика та Де Дзербі відзначили в Англії, але є нюанс: англійське видання оцінило сезон вихідців з УПЛ

Переглядів 712
Артем Жилінський
1 голос
Михайло Мудрик та Де Дзербі. Фото: Google
У неділю, 28 травня, завершився сезон в англійській Прем'єр-лізі, в якому перемогу здобув Манчестер Сіті з нестримним Ерлінгом Холандом, який став найкращим бомбардиром турніру з 36 голами.

Арсенал з українським захисником Олександром Зінченком зайняв друге місце в АПЛ, а Челсі Михайла Мудрика фінішував на 12-й позиції, незважаючи на те, що витратив близько 600 мільйонів євро на нові трансфери.

Брайтон, мабуть, був головною сенсацією сезону. «Чайки» під керівництвом екс-наставника донецького Шахтаря Роберто Де Дзербі, вперше у своїй історії вийшли до єврокубків.

Видання GOAL підбило підсумки чемпіонату Англії 2022/23, відзначивши провал Челсі з трансфером Мудрика.

«Власник Челсі Тодд Боелі, не просто невдаха, а найбільший невдаха сезону. Михайло Мудрик прибув у січні, але досі його придбання було провалом: гравець вартістю 62 млн. фунтів він не зміг жодного разу забити в АПЛ. Поки що минуло мало часу, але українець виглядає найгіршим трансфером Челсі доби Боелі».

Також журналісти відзначили роботу Де Дзербі у Брайтоні, зробивши прогноз про перехід італійця до топ-клубу в майбутньому.

«Не можна заперечувати, що Де Дзербі має стати дуже значущою фігурою на найвищому рівні футболу.

Справді, Брайтон може рано чи пізно відпустити італійця в топ-клуб, але навіть його можливий відхід не повинен зруйнувати добре керований клуб, який став для інших прикладом наслідування».

  • 22-річний Мудрик провів за Челсі 17 матчів, у яких відзначився двома результативними передачами.
  • Де Дзербі тренував Шахтар минулого сезону. Із командою він зміг виграти Суперкубок України.
  • У липні 2022 року 43-річний італієць через війну в Україні розірвав контракт із «гірниками» за взаємною згодою.
  • Контракт Де Дзербі із Брайтоном діє до 30 червня 2026 року. У новому сезоні «чайки» зіграють у груповому етапі Ліги Європи.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт