Миколенку — 24: згадуємо найважливіші етапи кар’єри лівого захисника збірної України

Переглядів 8972
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Миколенку — 24: згадуємо найважливіші етапи кар’єри лівого захисника збірної України
Віталій Миколенко. Фото: ФК Евертон
Сьогодні лівому захиснику англійського Евертона та збірної України Віталію Миколенко виповнилося 24 роки. Історія успіху молодого футболіста, який намагається підкорити АПЛ.

Віталію Миколенко сьогодні виповнилося 24 роки. Найкращий подарунок українцю зробив його нинішній клуб, який напередодні зберіг прописку до АПЛ.

Хлопчик народився 29 травня. Перші кроки у футболі робив у рідних Черкасах. Вже у п'ять років тренувався з хлопцями, які були старшими на рік-два. Змалечку виділявся своєю швидкістю та гарним розумінням гри. Віталію Миколенко сьогодні виповнилося 24 роки. Найкращий подарунок українцю зробив його нинішній клуб, який напередодні зберіг прописку до АПЛ.

Зрештою, він потрапив до першої команди Динамо. Дебюту сприяла травма Йосипа Піваріча. 20 серпня 2017 року Олександр Хацкевич випустив 18-річного захисника у стартовому складі на матч чемпіонату з кам'янською Сталлю (4:1).

Провівши 132 поєдинки за київський клуб, у січні минулого року Віталій перейшов до Евертона. Сторони підписали контракт, розрахований на чотири з половиною роки, а Динамо отримало за свого вихованця 23,5 млн. євро.

Цьогорічний сезон Віталій розпочав у статусі залізного гравця основи. Протягом 25 турів він незмінно потрапляв у стартовий склад «ірисок», доки не пропустив гру з Ноттінгем Форест. На той момент біля керма Евертона встав Шон Дайч.

20 листопада 2018 року Віталій зіграв 90 хвилин у товариському матчі з Туреччиною (0:0). В історичному поєдинку з Португалією у відборі на Євро-2020, який завершився нашою перемогою з рахунком 2:1, асистував Андрію Ярмоленко, гол якого став переможним. Після гри захисника похвалив сам Роналду.

На особистому фронті у Віталія тиша та гладь. З 2017 року він зустрічається із Вікторією Ассоровою, уродженкою Мінеральних Вод, яка виросла у Криму.

Цікаво, що половину зароблених грошей Віталій продовжує віддавати батькам. З преміальних за Євро-2020 він купив собі машину, а татові та мамі – новий будинок.

Нині Миколенко активно допомагає українській армії та біженцям, які прибувають на Туманний Альбіон. У перші дні війни він передав пікап на потреби ЗСУ і з того часу продовжує витрачати серйозні гроші на підтримку наших воїнів.