Новини

Не дають реалізувати потенціал: спортивний директор Оболоні назвав рішення УАФ, що заважає розвитку футболістів

Переглядів 630
Владислав Лютостанський
1 голос
Гравці Оболоні. Фото: Оболонь
Спортивний директор ФК Оболонь Олександр Різниченко поділився думкою щодо скасування чемпіонату U-21, яке стало на заваді розвитку молодих гравців.

Футбольна академія київської Оболоні славиться своїми випускниками. На офіційному сайті клубу вказано, що кар'єру на Оболоні розпочинали безліч відомих гравців: Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, В’ячеслав Свідерський, Ігор Пластун, Сергій Мякушко.

В інтерв'ю Tribuna.com спортивний директор Оболоні розповів про те, яким чином вплинуло скасування чемпіонату дублерів на академію їх клубу.

«Про який розвиток футболу в Україні можемо говорити, якщо ми знищили команди U-21? Це золотий вік футболіста. Зараз виходить, що хлопці не підпадають під формат U-19, а деякі не підходять під першу команду. Грати їм більше немає де»

Керівник київського клубу має свою пропозицію щодо розв'язання цього питання.

«Я постійно говорив про те, що клуби першої ліги повинні мати своє U-19. Нехай це буде не U-19, а U-18. Ми вкладаємо кошти в розвиток дитячо-юнацького футболу, але випускники знову ж нікому не потрібні. Вони йдуть грати куди завгодно – на область і так далі. Замість того, щоб створити такі юнацькі команди. Нехай би вони грали в себе на регіональному рівні».

Різниченко зазначає, що з нинішнім підходом закріпитися у команді здатні лише одиниці.

Нині київська Оболонь йде на другому місці в чемпіонській групі Першої ліги, відстаючи від Полісся на одне очко. Наступний свій матч столичний клуб зіграє 14 травня о 14:00 з тернопільською Нивою.

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт