Новини

«Тренерський штаб мені не довіряє»: український хавбек розкрив деталі відходу з азербайджанської Габали

Переглядів 786
Ілля Деулін
2 голоси
Андрій Стрижак. Фото: Google
Український хавбек Андрій Стрижак, який нещодавно залишив азербайджанську Габалу, розповів про ставлення до себе тренерського штабу, а також поділився враженнями про місцеву лігу та де продовжить кар'єру.

Колишній півзахисник Металіста та донецького Олімпіка Андрій Стрижак, який влітку 2022 року підписав з Габалою річний контракт, не подовжив трудову угоду з азербайджанським клубом. Хавбек зазначає, що причиною цьому стало відношення тренерського штабу:

«В новому сезоні мене не буде в Габалі. Тренерський штаб мені не довіряє, я це побачив у другій частині сезону. Тому й не залишуся в команді. Розмовляв зі спортивним директором, подякували за роботу, але я залишаю Габалу».

Стрижак розповів, де найближчим часом може продовжити кар’єру:

«Зараз я знаходжуся в Польщі, веду перемовини про перехід в інший клуб. Називати його поки не буду».

В той же час українець не знає причини малої кількості ігрового часу, отриманого в Габалі:

«Я не знаю, чому так сталося, це залишиться для мене таємницею. Говорив з тренером один раз, але це було не про футбол. Це було про ситуацію в Україні, тоді вона була важкою. Напевне, я не міг сконцентруватися на тренуваннях».

Андрій Стрижак. Фото: Google

Попри четверте місце в чемпіонаті, без трофею Стрижак Азербайджан не залишив. Його команда у фіналі Кубку перемогла Нефтчі з рахунком 1:0 та стала володарем трофею. Футболіст поділився враженнями про завоювання Кубка:

«Це неймовірні почуття. Завоювати титул завжди приємно. Особливо незабутній цей успіх за кордоном. До речі, за фінал ми отримали непоганий фінансовий бонус, але називати його не буду».

Наостанок хавбек поділився враженнями про Азербайджан та місцеву лігу:

«Не все вийшло так, як хотілося, було недостатньо ігрової практики, але вважаю цей етап кар’єри позитивним. Чемпіонат викликав гарні емоції, команди та футболісти – гарного рівня. Єдине, що засмутило – мало вболівальників», – зазначив Стрижак у коментарі виданню azerisport.

  • Стрижак приєднався до Габали в серпні 2022 року та уклав з клубом однорічний контракт з можливістю подовження ще на рік.
  • За рік у Азербайджані хавбек зіграв 21 хвилину в шести матчах чемпіонату, а також 45 хвилин у одному матчі Кубку.
  • Чемпіонат Габала закінчила на четвертому місці. що не дає участі у єврокубках.
  • Завдяки перемозі в Кубку команда зіграє в кваліфікації Ліги конференцій. 
  • В Україні Стрижак відомий по виступах за Металіст, Ворсклу та Чорноморець. Також виступав за донецький Олімпік.

 

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт