Новини

«Україна бореться за свободу Європи!»: легенда Баварії про – Євро-2012 та Януковича, якому не хотів тиснути руку

Переглядів 483
Віктор Глухенький
2 голоси
Філіпп Лам. Фото: Google
Екскапітан збірної Німеччини, чемпіон світу 2014 року, Філіпп Лам вважає, що проведення 1000-го Бундестім саме проти України дуже символічним. Також Лам пригадав політичні історії в час Євро-2012.

В переддень поєдинку Німеччина – Україна багаторічний колишній капітан Бундестім Філіпп Лам наголосив на важливості проведення 1000-го поєдинку в історії головної команди Німеччини саме проти України, пригадавши політичні історії в Україні на початку минулого десятиліття, зокрема й виступи на Євро-2012.

«Я зіграв на шести великих турнірах з 2004 по 2014 рік. Євро-2012 проходив у Польщі та Україні. Груповий етап ми грали в Харкові та Львові. В Україні велика футбольна культура – це було помітно», – сказав Лам. 

Виявилося, що німець дійсно добре знає нашу футбольну історію, а не просто робить компліменти перед телекамерами. 

«В Україні були чудові футболісти. Найкращими футболістами Європи стали Андрій Шевченко, Ігор Бєланов та Олег Блохін. 

Легендарний тренер київського Динамо Валерій Лобановський продовжує впливати на європейський футбол, багато системних тренерів звертаються до нього», – продемонстрував свою ерудицію Лам. 

Також Філіпп виявився ще й доволі непоганим знавцем політичної історії України.

«Перед поїздкою на Євро-2012 я говорив про політичну ситуацію в Україні з німецьким журналом Spiegel. Молода демократія була в небезпеці. Мені здалося дуже сумнівним те, як Віктор Янукович розійшовся з лідером опозиції Юлією Тимошенко. 

Особисто я дуже серйозно подумав би, перед тим як подавати руку президенту України Віктору Януковичу, якби той з'явився на якомусь матчі», – сказав Лам в інтерв’ю авторитетному виданню Guardian.

  • Матч проти України стане для Бундестім це буде 1000-й матч в історії;
  • Ця гра стане дебютною для 49-річного Реброва як головний тренер української збірної.
  • Після поєдинку в Бремені Україна в рамках відбору на Євро-2024 зіграє з Північною Македонією (16.06) та Мальтою (19.06).
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт