Новини

УЄФА прибрав прогалину, завдяки якій Мудрик отримав 8-річний контракт: які зміни очікують на політику Челсі

Переглядів 4062
Данило Моісеєнков
3 голоси
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
УЄФА змінив правила амортизації трансферів, прибравши прогалини, якими скористався лондонський Челсі в минулому сезоні. Зокрема, при підписанні Михайла Мудрика у січні.

Величезні трансферні витрати Челсі в минулому сезоні показали цікаву політику нового власника клубу Тодда Боулі.

Вони використовували довгострокові контракти – в деяких випадках до вісім років – щоб розподілити великі суми за трансфер і дозволити більше короткострокових витрат.

Більш, ніж 600 мільйонів фунтів стерлінгів були витрачені синіми протягом останніх 12 місяців. Проте у платіжну відомість клубу пішов лише невеличкий відсоток від цієї суми.

Наприклад, трансфер Михайла Мудрика з Шахтаря за фіксовані 70 мільйонів євро не навантажив відомість Челсі на 70 млн у 2023 році – контракт українця розрахований на вісім років, тому ця сума буде рівномірно розподілена на цей термін у документах лондонців.

Проте, сині, схоже, будуть останньою командою, яка виграє від цього, так як виконавчий комітет УЄФА проголосував за реформу, яка обмежить амортизацію трансферів. Тепер максимальний термін амортизації буде п'ять років.

«У разі продовження контракту амортизація може бути розподілена на продовжений період контракту, але максимум до п'яти років з дати продовження.

Така зміна не обмежить спосіб роботи клубів і не застосовуватиметься заднім числом до трансферних операцій, які вже відбулися», – пояснили ExCo для Chelsea News.

  • Після трансферу до Челсі у січні цього року, Мудрик зіграв у АПЛ 15 матчів, в яких віддав дві результативні передачі.
  • Лондонська команда посіла у минулому сезоні 12 місце.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт