Новини

«В УАФ повернулися до цієї теми»: джерело назвало зірку АПЛ, яку хочуть заграти за збірну України

Переглядів 1037
Данило Моісеєнков
2 голоси
Макс Кілман. Фото: Google
Українська асоціація футболу знову розглядає варіант із запрошенням захисника Вулвергемптона Макса Кілмана до складу збірної України. У гравця є українське коріння.

Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів про дії УАФ щодо залучення центрального захисника Вулвергемптона Макс Кілмана до складу збірної України. Зокрема, він зазначив, що зараз комітет збірних повернувся до цього питання.

«Зараз в УАФ і зокрема в комітеті збірних знову повернулися до цієї теми і я так розумію, що тренерський склад буде вивчати Кілмана як футболіста.

І паралельно наші функціонери будуть звертатися до футбольних інстанцій, щоб ще раз отримати підтвердження, що Кілман вже все [юридично не зможе грати за збірну України]», – сказав Співаковський у відео ютуб-каналу «ТаТоТаке».

Також зазначається, що Кілман провів 25 матчів з футзальну збірну Англії, не маючи при цьому паспорта України на той момент. Ці два фактори можуть серйозно завадити вищевказанним перспективам.

Гравець у 2021 році повідомив, що отримав українське громадянство.

Нагадаємо, що 2021 року УАФ зробила запит до ФІФА про зміну футбольного громадянства для Кілмана на українське, однак організація відмовила, пояснюючи, що футболіст заграний за збірну Англії з футзалу, тому міжнародну кар'єру може продовжити лише за збірні цієї країни.

«Андрій Шевченко розмовляв зі мною та сказав, що хоче, щоб я грав за Україну. Я погодився, і вони спробували оформити документи, але оскільки я представляв Англію у футзалі в офіційній кваліфікації, я не міг змінити футбольне громадянство.

Якби я був гравцем у пляжний футбол, я теж не зміг би грати у футбол за іншу країну на міжнародному рівні. Це звучить дуже дивно. Це зовсім інший вид спорту, це як теніс та настільний теніс», – казав Кілман у 2021 році для The Athletic.

  • Захисник грає за Вулвергемптон із 2018 року. У минулому сезоні 194-сантиметровий футболіст зіграв за «вовків» 41 матч, не відзначаючись результативними діями.
  • Вулвергемптон фінішував на 13 місці в АПЛ, маючи в своєму активі 41 очко.
  • Нещодавно Наполі запропонував за гравця 35 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт