Новини

«Є така інформація, треба перевірити»: президент Минаю згадав скандальний матч з Шахтарем

Переглядів 935
Віктор Глухенький
1 голос
Валерій Пересоляк. Фото: ФК Минай
Президент Минаю Валерій Пересоляк пригадав скандальні події навколо домашнього поєдинку свого клубу проти донецького Шахтаря у сезоні 2020/21 років.

Власник закарпатського Минаю Валерій Пересоляк заговорив про події дворічної давнини, які відбулися навколо матчу його клубу з Шахтарем у сезоні 2020/2021.

Тоді з УАФ менеджменту Минаю надійшла інформація, що поєдинок перебуває під підозрою як потенційно договірний. Гравці команди спершу не хотіли виходити на поле, але надійшло розпорядження, фактично наказ, грати.

«Докладно не розповім, бо я тоді сам на телефоні був і не розумів, що відбувається. Ми готуємось до гри вже на стадіоні. Дзвонять мені з федерації і кажуть, що незрозуміла ситуація, пов'язана зі ставками.

Подзвонив, мабуть, тренеру і сказав, що є така інформація, треба перевірити. Почали розбиратись, хтось хотів виходити, хтось не хотів. Я сказав, що ми не вийдемо, якщо справді буде якась підозра, що наша команда грає на тоталізаторі».

Вирішальним моментом став дзвінок із УАФ, під час якого команді все ж дали добро виходити на поле.

«Мені подзвонили: «Треба виходити». Подзвонив тренеру та сказав виходити. Претензій до нас немає, потім розбиратимемося», – розповів Пересоляк у програмі Football Manager.

  • Виконувачем обов'язків головного тренера Миная в той момент був Микола Цимбал, а консультантом команди – сумнозвісний Олександр Севідов.
  • Спортивний арбітражний суд у Лозанні, залишивши без зміни вердикт Апеляційного комітету УАФ, засудив до довічної дискваліфікації за організацію договірних матчів Севідова. Сталося це у квітні цього року . 
  • Севідов з 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта ПФК Суми.
  • Минай за підсумками сезону 2020/2021 років вилетів з УПЛ, проте через зняття з чемпіонату донецького Олімпіка зберіг прописку в еліті.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт