Новини

Заграв завдяки генію Лобановського і пішов через Сабо: Динамо вшанувало пам’ять легенди клубу

Переглядів 38262
Владислав Лютостанський
11 голосів
Андрій Гусін. Фото: ФК Динамо
Пресслужба київського Динамо вшанувала пам'ять колишнього півзахисника їхнього клубу та національної збірної України Андрія Гусіна, який загинув дев'ять років тому.

Київське Динамо вшанувало пам'ять колишнього півзахисника Андрія Гусіна, який загинув дев'ять років тому, 17 вересня 2014 року.

«Він міг би бути добротним нападником, але геній Лобановського побачив у ньому задатки найкращого опорника своєї епохи в українському футболі.

Він міг би відбутися як тренер, реалізовуючи знання, здобуті під керівництвом провідних тренерів України, проте рано пішов із життя, у віці розквіту сил і задумів».

У клубі пригадали, як звернули увагу на Гусіна, який тоді грав за львівські Карпати на позиції нападника.

«Такого форварда не можна було оминати. Хоча в клубі він встиг забити на той час менше десятка м’ячів, прогрес юного форварда не залишило поза увагою Динамо.

Львівські Карпати в фіналі Кубка України 1993 року програли, проте Гусін – виграв!»

Також існує легенда, як Лобановський помітив у Гусіні задатки опорного півзахисника.

«Нібито Метр обговорював зі своїми помічниками проблему опорного півзахисника, переглядаючи матч Динамо-2, і сказав їм: «А чому ви кажете, що в нас нема такого гравця? Ось він грає, готовий опорник по полю бігає, подивіться».

Переведення Гусіна на позицію в центр поля стало визначною подією в його кар'єрі.

«З того часу все відбувалося дуже швидко: здобуття авторитету в Динамо, повернення в національну збірну.

Ще недавно центрфорвард Гусін мандрував по першолігових стадіонах, а тепер опорник Гусін грав проти чемпіонів Європи – німців, виходив у єврокубках проти грандів з топ-чемпіонатів».

Покинути Динамо Гусіну довелося через тодішнього головного тренера Йожефа Сабо.

«У 32 роки Андрій Гусін покинув Динамо, не вписуючись у тактичні побудови Сабо, проте ми могли тільки здогадуватися, що насправді він ішов, щоб грати, а не догравати».

Також у клубі згадали, що Гусін вже у поважному віці був одним з ключових гравців команди Олега Блохіна в збірній України на чемпіонаті світу 2006. 

«33-річний Гусін був найстаршим у заявці Блохіна на чемпіонат світу 2006 року. Проте він їздив не туристом, а провідним гравцем – і не за пільговим квитком, а як один із лідерів тієї команди», – йдеться у матеріалі пресслужби Динамо.

  • Гусін провів за Динамо (1997-2004) 264 матчі та забив 32 голи.
  • У складі збірної України Андрій провів 71 матч, відзначившись дев'ятьма голами та однією гольовою передачею.
  • Ексхавбек загинув 17 вересня 2014 року на автодромі «Чайка» під Києвом, не впоравшись із керуванням мотоциклом.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт