Новини

«Зазвичай я підтримую президента, але тут погодитися не можу»: нардеп Мазурашу – про законопроект Зеленського

Переглядів 497
Данило Моісеєнков
1 голос
Георгій Мазурашу. Фото: особистий архів Мазурашу
Депутат Верховної Ради України Георгій Мазурашу, який раніше писав для газети «Український футбол», висловив свою думку щодо законопроекту «Про застосування англійської мови в Україні».

Народний депутат України Георгій Мазурашу в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів про своє ставлення до нового законопроекту президента України Володимира Зеленського «Про застосування англійської мови в Україні».

«Зазвичай я підтримую президента, але тут погодитися не можу. Я представляю переважно румуномовний округ. Сам понад два десятка років популяризую українську мову, як державну».

Володимир Зеленський та Гергій Мазурашу. Фото: особистий архів Мазурашу

Георгій також висловив думку, що лише українська мова може бути обов'язковою.

«Вважаю, що в державному/комунальному секторі обов’язковою може бути лише державна – українська! Побачимо, якою буде позиція колег. Добре було б, щоби всі скомунікували це питання з виборцями», – сказав депутат Верховної Ради.

  • Мазурашу був професійним атлетом, кореспондентом газети «Український футбол» по Чернівецькій області, коментатором футбольних матчів та спортивним чиновником у Чернівцях.
  • 2019 року він був обраний народним депутатом України від «Слуг народу».
  • Нещодавно Зеленський подав до Верховної Ради законопроект №9432, який офіційно закріпить статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт