Різне

Абрамович знайшов спосіб обійти санкції ЄС: який простий, але геніальний план вигадав колишній власник Челсі

Переглядів 394
Артем Жилінський
1 голос
Роман Абрамович. Фото: Google
Колишній президент лондонського Челсі Роман Абрамович знайшов спосіб обійти санкції Європейського союзу. До цього плану причетні діти олігарха.

Журналісти провели аналіз документів, з яких випливає, що щонайменше в одному з десяти фондів, керованих Романом Абрамовичем, як бенефіціар вказано двоє його дітей, які мають литовське громадянство.

Згідно з проведеним розслідуванням, литовські паспорти, що належать Аркадію та Ганні Абрамович, використовувалися в операціях, які, можливо, робилися для обходу санкцій Європейського союзу, запроваджених щодо мільярдера після вторгнення росії в Україну.

Серед тисяч документів, отриманих із кіпрської фінансової компанії Meritservus, виявлено фотографію литовського паспорта Аркадія Абрамовича, справжність якого була підтверджена підписом лондонського адвоката. Проте журналістам не вдалося встановити дату отримання литовського паспорта Анною Абрамович.

Департамент міграції Литви відмовився коментувати питання про громадянство дітей Романа Абрамовича, посилаючись на те, що ця інформація підпадає під захист Загального регламенту захисту даних (GDPR), і Ганна та Аркадій не вважаються громадськими особами, про це повідомила «Європейська правда», посилаючись на розслідування Сієнського центру журналістських розслідувань, яке наводить LRT.

  • Нагадаємо, що кошти за продаж ФК Челсі, які були обіцяні перерахувати на допомогу Україні досі залишаються замороженими.
  • Сума в розмірі 2,3 мільярда фунтів є чистим виторгом за продаж Челсі Романом Абрамовичем (володів клубом з 2003 року) американському бізнесмену Тодду Боелі.
  • Абрамович продав клуб після того, як потрапив під санкції з боку уряду Великобританії через повномасштабне вторгнення росії в Україну.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт