Різне

Гравець Полісся і чемпіонка ОІ-2024 встали в ряд з Кличком і Бубкою: Зеленський вручив нагороди спортсменам

Переглядів 216
Артем Жилінський
1 голос
Володимир Зеленський і Олександр Усик. Фото: Google
Президент України Володимир Зеленський вручив «Орден свободи» чемпіону світу з боксу у важкій вазі за версіями WBA, WBC, WBO та IBO, а також гравцю Полісся Олександру Усику та дворазовій олімпійській чемпіонці з фехтування Ользі Харлан.

Сьогодні, 24 серпня, на честь Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський вручив «Орден свободи» чемпіону світу за версіями WBA, WBC, WBO та IBO у надважкій вазі, а також гравцю житомирського Полісся Олександру Усику (22-0, 14 КО). 

Таку ж нагороду здобула дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан.

Нагадаємо, серед спортсменів «Орден свободи» раніше отримали Володимир Кличко у 2017 році та Сергій Бубка у 2021-му.

  • У травні цього року Усик здобув перемогу над Тайсоном Ф'юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу. Пізніше він добровільно відмовився від пояса за версією IBF. Реванш між боксерами призначено на 21 грудня. 
  • Олександр став другим боксером в історії після Евандера Холіфілда, якому вдалося здобути звання абсолютного чемпіона світу у двох вагових категоріях — крузервейті та суперважкій вазі. 
  • Крім того, Усик увійшов до трійки боксерів (поряд з Теренсом Кроуфордом та Наойєю Іноуе), які стали абсолютними чемпіонами у двох вагових категоріях в епоху чотирьох престижних титулів.
  • Ольга Харлан, у свою чергу, виборола бронзову медаль в індивідуальній шаблі та золоту в командній на Олімпіаді-2024. Загалом на рахунку спортсменки шість медалей, завойованих на чотирьох Олімпійських іграх.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт