Різне

«Людина з кримінальним минулим»: розкрито вражаючі зарплати, що платив колишній власник Вереса «золотих» часів

Переглядів 221
Данило Моісеєнков
0 голосів
Валерій Коротков. Фото: з відкритих джерел
Колишній голкіпер Динамо і Вереса Святослав Сирота поділився спогадами щодо своїх виступів у складі рівненського клубу та його тогочасного власника.

Святослав Сирота виступав у Вересі у першій половині 1990-х років, коли власником клубу був рівненський бізнесмен Валерій Коротков.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» ексголкіпер розповів про свої враження щодо Короткова.

«З ним постійно спілкувалися. Коротков – потужна, неординарна особистість. Він був закоханим у футбол і дуже любив своє місто. Постійно їздив на ігри команди.

А ще він – людина з кримінальним минулим. Пам’ятаю, як він розповідав нам різні історії із свого життя, що раніше був позбавлений волі. Скажімо так – досвідом ділився».

Колишній воротар відзначив як негативні, так і позитивні сторони Короткова.

«Щоб не робити з нього якогось кумира, скажу, що у нього був тіньовий бізнес. Але при цьому він багато робив і для міста, і для команди, і для футболу. З одного боку, це добре, з іншого, кримінал – це завжди погано».

Окрім цього, Сирота висловився щодо бізнесу Короткова і тодішнього титульного спонсору клубу компанії «Еліксир».

«Чи знав я, що ця фірма виробляла? Без поняття (розчинні солодкі напої в пакетах, – прим. «УФ»). Я не вдавався у ці всі подробиці.

Чув, що він торгував нафтопродуктами з балтійськими країнами. Потім когось там «кинув» – каламутна історія. Не знаю, що і як. Нам у Вересі платили гроші – ми грали у футбол».

Не оминув Святослав Анатолійович і фінансову тему, згадавши тодішні оклади у Вересі.

«По-моєму, 500 доларів. За перемогу премія – 300-500 доларів. У ті часи це вважалося круто».

Поговорив ексголкіпер і щодо футбольного аспекту і причин якісних виступів тієї команди.

«Команда була зібрана з футболістів, які не підійшли іншим клубам. Але Михайло Михайлович Дунець зміг розглядіти у кожному найсильніші сторони, мотивувати так, що ми були грозою авторитетів.

Обіграли Шахтар 2:0, Дніпро 2:1. Реально могли б боротися за медалі і Кубок, якби команда не розвалилася», – поділився спогадами Сирота.

  • Сирота виступав у Вересі із січня 1993-го по літо 1994 рр.: 55 матчів, 52 голи пропущено і 22 гри «на нуль».
  • Окрім цього, воротар грав у дублі Динамо, Дніпрі, тернопільській Ниві, російському Газовику і узбекському Дустліку.
  • У сезоні 1993/94 Верес показав своє найкраще досягнення в історії, дійшовши до півфіналу Кубку України, однак поступившись там Таврії (0:2, 0:0).
  • В тому ж сезоні рівняни після половини кампанії йшли четвертими в УПЛ, однак після зимової перерви опустилися на 12 місце.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт