Різне

Пенальті, відміна голу: збірна Грузії з зірками Динамо і Шахтаря вперше в історії взяла бал на Євро – таблиця

Переглядів 3075
Данило Моісеєнков
2 голоси
Гіоргі Мамардашвілі та Патрік Шик. Фото: Reuters
Збірна Грузії провела поєдинок проти Чехії в другому турі групового етапу Євро-2024. Команди зіграли напружений матч, який закінчився внічию.

У суботу, 22 червня, Грузія у Гамбурзі зустрілася з Чехією в рамках другого туру групового етапу чемпіонату Європи-2024. Матч закінчився внічию з рахунком 1:1.

Команди з перших хвилин грали активно та мали моменти для взяття воріт, а першими забили чехи зусиллями Адама Гложека, однак цей м'яч був скасований через гру рукою.

А вже у доданий до першого тайму час грузини заробили пенальті, який впевнено реалізував Георгес Мікаутадзе.

Відео голу Грузії дивіться в нашому телеграм-каналі

У другій половині гри Чехія діяла ще більш активно і на 59-й хвилині зрівняла рахунок, коли після розіграшу кутового Патрік Шик підставив груди та вніс м'яч у ворота Гіоргі Мамардашвілі.

М'яч Чехії дивіться в нашому телеграм-каналі

Відзначимо, що воротар збірної Грузії Мамардашвілі, який на клубному рівні був партнером Романа Яремчука у Валенсії в сезоні 2023/24, зробив 11 сейвів.

Євро-2024. Група F. Другий тур.

Грузія – Чехія – 1:1

Голи: Мікаутадзе (пенальті – 45+4) – Шик (59')

Турнірна таблиця групи F

  • Грузія після цієї зустрічі йде на четвертій сходинці з одним балом в активі, в той час як Чехія займає третє місце з таким же показником очок.
  • В заключному, третьому турі групового етапу, на грузинів очікує матч з Португалією 26 червня, а чехи в той же день зіграють з Туреччиною.
  • Відзначимо, що це перше очко в історії Грузії на чемпіонатах Європи, а у їхньому складі є одразу кілька гравців пов'язаних з Україною.
  • Георгій Цитаїшвілі належить Динамо і зіграв 62 хвилини проти Чехії, а Гіоргі Гочоїшвілі, який залишився на лаві запасних, виступає за Шахтар. Також 82 хвилини відіграв Соломон Кверквелія, який захищав кольори Металіста 1925.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт