Різне

Рекордсмен УПЛ згадав період у Шахтарі: що хавбек сказав про Луческу та тренування «гірників»

Переглядів 301
Артем Жилінський
2 голоси
Генріх Мхітарян. Фото: Google
Півзахисник міланського Інтера Генріх Мхітарян згадав свої футбольні роки в Україні, де він виступав за донецькі клуби Металург та Шахтар. Він особливо виділив роботу екстренера «гірників» Мірчі Луческу.

Генріх Мхітарян, який довгий час виступає за провідні європейські клуби, згадав свої перші кроки на шляху до успіху, які розпочалися з його виступів за донецький Шахтар

Саме цей клуб став відправною точкою для Мхітаряна у його футбольній кар'єрі та відчинив йому двері до клубів Європи. Особливо яскраво хавбеку запам’яталися методи роботи колишнього головного тренера Шахтаря Мірчі Луческу.

«У 20 років я поїхав до українського Металурга (Донецьк), пограв рік, а потім мене захотів бачити Шахтар, який тоді очолював Мірча Луческу. Він дуже хороший тренер. Я можу сказати про нього тільки хороші речі, в тому числі і в його поведінці з гравцями.

Також у нас в Шахтарі було два італійських тренери з фізичної підготовки, і ми багато бігали», – розповів Мхітарян в інтерв'ю fcinternews.it.

  • У поточному сезоні Генріх Мхітарян зіграв за Інтернаціонале у 39-ти поєдинках у всіх турнірах: два голи, десять результативних передач.
  • В Україні вірменин виступав за два донецьких клуби: Металург (2009-2010) та Шахтар (2010-2013).
  • Захищаючи кольори Шахтаря, Мхітарян забив 25 голів у сезоні 2012/13 років, встановивши бомбардирський рекорд УПЛ, який тримається й досі.
  • У складі Металурга вірменин провів 44 поєдинки: 16 голів, 11 результативних передач.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт