Різне

Результати ігрового дня у групі D: Австрія шокувала Нідерланди, Мбаппе забив дебютний гол на Євро – таблиця

Переглядів 1102
Артем Жилінський
3 голоси
Франція - Польща. Фото: УЄФА
Сьогодні, 25 червня, відбулися заключні два матчі групи D. Збірна Франції зустрічалася із Польщею, яка вже вилетіла з Євро-2024, а Австрія грала із Нідерландами.
  • Нідерланди забили найшвидший автогол в історії чемпіонатів Європи.
  • Мбаппе вперше забив на Євро. Для цього йому знадобилося 20 ударів.

Останній тур групового етапу в квартеті D мав вирішити долю Франції, Нідерландів та Австрії щодо остаточного положення в групі. Польща перед сьогоднішніми поєдинками втратила шанси на плей-оф.

У першому таймі поєдинку Франція – Польща виник один небезпечний момент. Скорупський був вимушений вступити в гру, щоб зупинити удар, якого завдавав Кіліан Мбаппе (Франція). Він знайшов вільну зону, отримав передачу та пробив у правий нижній кут воріт, однак переграти голкіпера не зумів.

Франція впевнено стартувала у другому таймі та реалізувала пенальті. Відзначимо, що Мбаппе забив свій перший м'яч на чемпіонатах Європи.

▶️Відео голу Франції

Проте не тільки Мбаппе вміє забивати із пенальті. Польща заробила право пробити одинадцятиметровий і його реалізував Левандовський.

▶️Відео голу Польщі

Більше команди не забивали і фінальний свисток зафіксував нічию.

Група D, третій тур

Франція – Польща – 1:1

Гол: Мбаппе, пен 56 - Левандовські, пен 79

А ось гра Нідерланди – Австрія була куди веселіше. Вже на старті матчу відбувся черговий автогол. Нападник помаранчевих Мален відправив м'яч у сітку власних воріт і вивів австрійців уперед.

▶️Відео голу Австрії

По перерві Нідерланди дуже швидко зрівняли рахунок. Сімонс знайшов у штрафному майданчику партнера по команді, яким виявився Гакпо, а той закрутив м'яч у правий кут воріт.

Однак рахунок був рівним не довго. Шмід забивав видовижний гол. Він високо вистрибнув на зустріч верховій подачі та потужним ударом головою вгатив м'яч у лівий нижній кут воріт Нідерландів.

▶️Відео голів Нідерландів та Австрії

Проте помаранчеві знову змогли відігратися. Вегхорст дістався до м'яча та головою перекинув його над захисниками партнерові по команді, яким був Депай, а той впевнено реалізував момент.

Але австрійці знову швидко повели в рахунку, втретє засмутивши Нідерланди. Баумгартнер знайшов у штрафному майданчику партнера по команді, яким виявився Забітцер і той вгатив м'яч під поперечину воріт.

▶️Відео голів Нідерландів та Австрії

Більше команди не забивали і фінальний свисток зафіксував перемогу австрійців, які й виграли групу.

Група D, третій тур

Нідерланди – Австрія – 2:3

Голи: Гакпо, 47, Депай, 78 - Мален, (аг) 6, Шмід, 59, Забіцер, 80

До плей-оф пройшли Австрія, Франція та Нідерланди (в рейтингу найкращих третіх місць вже точно не опустяться нижче мінімальної четвертої сходинки). Польща покинула турнір.

Турнірна таблиця групи D

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт