Різне

Шовковський проти Пятова, Лунін проти Трубіна: штучний інтелект одноголосно назвав найкращого воротаря України

Переглядів 898
Артем Жилінський
2 голоси
Олександр Шовковський. Фото: Google
Штучний інтелект проаналізував виступи українських воротарів за всю історію незалежності України та визначив найкращого серед багатьох претендентів.

Олександр Шовковський, Андрій П'ятов, Андрій Лунін, Анатолій Трубін та інші українські голкіпери зробили воротарську позицію однією з найнадійніших в історії національної збірної України.

Сайт Sport-express вирішив з'ясувати, хто ж є найкращим та звернувся до штучного інтелекту ChatGPT.

ШІ однозначно назвав Олександра Шовковського, нинішнього головного тренера київського Динамо, найкращим українським голкіпером.

«‎Якщо говорити про найкращого воротаря в історії українського футболу на сьогоднішній день, то Олександр Шовковський виділяється як лідер завдяки своїм досягненням, стабільності і тривалому впливу на український футбол. Його внесок у національну збірну та київське Динамо робить його справжньою легендою».

Крім того, штучний інтелект також висловився про легендарного воротаря донецького Шахтаря.

«‎Пятов також заслуговує на величезну повагу за свої досягнення, але Шовковський, здається, все ж таки є трохи більш іконічною фігурою в історії українського футболу»

  • Шовковський захищав ворота киян з 1993 по 2016 рік, зігравши 633 матчі та пропустивши 470 голів (317 зустрічей «‎на нуль»). 
  • У складі збірної України він брав участь у ЧС-2006 у Німеччині та не пропустив жодного гола у післяматчевій серії пенальті зі Швейцарією у 1/8 фіналу турніру.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт