Різне

Співробітник ТЦК фіктивно оформив на військову службу футболістів і тренерів: яке покарання обрав суд

Переглядів 443
Артем Жилінський
2 голоси
Фото: Google
Семеро гравців та тренерів футбольного клубу незаконно отримали матеріальну допомогу на суму 1,5 мільйона гривень, адже були фіктивно зараховані до роти одного командира. Відомо вердикт судді.

Калуський районний суд ухвалив рішення про штраф для командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив сайт ДБР.

Як стало відомо, співробітник ТЦК фіктивно зарахував до своєї роти сімох гравців та тренерів місцевої футбольної команди, які фактично не з'являлися на службі та не виконували військових обов'язків. У результаті футболісти незаконно отримали близько 1,5 млн гривень матеріальної допомоги від держави.

Суд визнав командира винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Обвинувачений висловив каяття і повністю відшкодував завдану шкоду. У ході розслідування він був усунений від виконання своїх обов'язків та переведений на службу до іншого підрозділу. Суд також призначив штраф у розмірі 221 тис. грн.

  • Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, здійснивши ракетні та авіаційні удари по багатьох містах країни. Війна триває вже 893 дні.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт