Різне

Суд вирішив: ексфорвард Динамо отримає п’ять тисяч доларів – його в ефірі подкаста назвали «‎злочинцем»

Переглядів 1926
Артем Жилінський
2 голоси
Клебер. Фото: Google
Колишній футболіст київського Динамо Клебер отримає п’ять тисяч доларів через те, що його назвали злочинцем у подкасті. У суді рішення було винесене одноголосно.

Суд зобов'язав продюсера подкастів та двох колишніх футболістів виплатити компенсацію своєму колезі, якого образили у програмі. Інцидент стосується колишнього гравця Динамо Клебера, котрому присудили 30 тисяч реалів (близько 5 тисяч доларів) за те, що його назвали «злочинцем» у подкасті De Lavada.

Покарання отримали не лише продюсер передачі, а й колишні одноклубники Клебера – Соуза та Ренан, які брали участь у розмові. За рішенням суду, вони мають публічно спростувати свої слова та видалити відповідний контент із інтернету.

Суддя Анджела Морено Пачеко де Резенде Лопес зазначила, що, незважаючи на жартівливий тон коментарів, подібні заяви виходять за межі свободи слова і є образою без будь-яких доказів їх правдивості.

«Незаперечно, що звинувачення когось іншого в тому, що він бандит або злочинець, є образливим для його честі, особливо коли жертва є відомою громадською фігурою у світі спорту і коли злочин здійснюється в аудіовізуальному контенті, доступному в Інтернеті, який був дивилися тисячі людей» – заявила суддя.

Подкаст транслювався у прямому ефірі у січні 2022 року, і футболісти обговорювали команду Сан-Паулу початку 2000-х. У цей час Клебер приєднався до команди після тренувань у молодіжній академії клубу Морумбі.

Стосовно продюсера суддя наголосила на його цивільній відповідальності за порушення обов'язку прояву обережності. Було зазначено, що «виступи відповідачів містили явні образи і ґрунтувалися на непідтверджених чутках, тому продюсер повинен був запобігти розповсюдженню цього контенту». Суддівську колегію також складали судді Жаїр де Соуза та Коельо Мендес. Рішення було винесене одноголосно.

  • Найбільше ігор у власній кар'єрі Клебер провів у футболці київського Динамо (2004-2009). Бразилець у 105 поєдинках забив 36 голів та віддав шість гольових передач.
  • Нападник оголосив про завершення кар'єри в грудні 2020 року.
  • Разом з Динамо він двічі ставав чемпіоном України та тричі був володарем Кубка України.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт