Різне

«Тренувався з одним з найкращих у світі»: гравець, якого Зінченко виставив за двері, несподівано його похвалив

Переглядів 1040
Владислав Лютостанський
3 голоси
Олександр Зінченко та Кіран Тірні. Колаж: «Український футбол»
Шотландський захисник лондонського Арсеналу Кіран Тірні, який на правах оренди виступає за Реал Сосьєдад, висловився стосовно оборонця «канонірів» Олександра Зінченка.

Влітку 2023 року Кіран Тірні покинув Арсенал, перейшовши на правах оренди до Реал Сосьєдад, що виступає в іспанській Ла Лізі.

26-річний захисник хоч і програв конкуренцію за місце у старті на позиції лівого фулбека Олександру Зінченка, але, схоже, не тримає на нього жодних образ.

В інтерв'ю англійському виданню Кіран компліментарно висловився про українського оборонця. Тірні зізнався, що лишається вражений роллю Зінченка на футбольному полі, адже той діє не як класичний лівий захисник.

«Одна з головних особливостей Арсеналу в тому, що їхній лівий захисник – один із найбільш центральних гравців. Зінченко – один із найбільших творців, скоріше, «шістка». Коли я вперше побачив таке, то для мене це було чуже.

Я ніколи не грав на позиції центрального півзахисника, навіть у дитинстві. Я завжди діяв високо та широко, що можна назвати більш звичайною позицією лівого захисника, яку я знав усе своє життя».

Тірні зізнався, що наразі не готовий повноцінно перейняти функції Зінченка на позиції лівого латереля, а діє у більш класичному для гравця цього амплуа стилі.

«Я намагався освоїти цю нову роль в Арсеналі. Ви бачите, як добре вона працює, і це важко заперечувати. Я старався щосили, вчився, намагався робити це на тренуваннях і в іграх. Можливо, коли-небудь мені буде дуже комфортно на цій позиції.

Мені довелося тренуватися з одним із найкращих у світі – Зінченком. Для нього це так природно, він робить це так легко. Але для мене, напевно, зараз більш природно – бігати вгору і вниз на фланзі», – наводить слова Тірні The Guardian.

  • Тірні починаючи з 2019 року провів 124 гри за Арсенал: п'ять голів, 14 асистів.
  • У нинішній кампанії Кіран зіграв у 16 поєдинках за Реал Сосьєдад: один гольовий пас. 
  • Контракт шотландського оборонця з лондонцями чинний до 30 червня 2026 року.
  • Зінченко у цьому розіграші взяв участь у 27 матчах Арсеналу: один гол, дві результативні передачі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт