Різне

У Циганкова і Довбика можуть забрати головного тренера: в Іспанії розкрили деталі контракту Мічела і Жирони

Переглядів 12797
Владислав Лютостанський
5 голосів
Мічел. Фото: ФК Жирона
Головний тренер Жирони Мічел може покинути клуб через особливий пункт у контракті. Українські легіонери Віктор Циганков та Артем Довбик можуть лишитися без наставника.

У неділю, 10 грудня, Жирона на виїзді здолала Барселону (4:2) в поєдинку 16-го туру іспанської Ла Ліги. Після цієї перемоги гості очолили турнірну таблицю чемпіонату, випередивши мадридський Реал на два бали. 

Успішна робота Мічела на чолі Жирони почала привертати все більше уваги, а чуток щодо його майбутнього теж стає дедалі більше.

Журналіст Ніл Сола для видання Cadena SER розкрив подробиці контракту іспанського фахівця, який очолює команду Віктора Циганкова та Артема Довбика.

«У нього є пункт про відступні для іспанських та закордонних клубів. Для закордонних команд сума вища. Я думаю, що в Іспанії Мічел може змінити Жирону лише на один з клубів великої трійки Ла Ліги (Реал, Барселона, Атлетико – прим. УФ). Сума його відступних не є великою».

Також одним із варіантів є те, що Мічел стане наступним головним тренером національної збірної Іспанії після Євро-2024. Сумніви щодо Луїса де ла Фуенте все ще існують, попри те, що тренер кваліфікувався з командою на чемпіонат Європи як переможець групи.

При цьому інший журналіст Франсуа Галлардо повідомив, що представники Барселони вже декілька разів зустрічалися з агентом Мічела. Іспанець має очолити каталонський гранд у новому сезоні.

  • Контракт Мічела з Жироною чинний до 30 червня 2026 року.
  • 48-річний іспанський фахівець очолює каталонський клуб з 2021 року: 54 перемоги, 21 нічия, 33 поразки.
  • Наступний матч команда Циганкова та Довбика під керівництвом Мічела проведе 18 грудня проти Алавеса (22:00).
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт