Різне

В Європі перестали використовувати заморожуючий спрей: спортивний лікар пояснив, чому так сталося

Переглядів 513
Віктор Глухенький
1 голос
Фото: Google
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк пояснив, чому у європейських лігах клубні лікарі перестали використовувати так звані заморожуючі спреї, як знеболююче для гравців.

Дмитро Бабелюк фахово заявив, що у топових європейських чемпіонатах вже давно перестали використовувати заморожуючі спреї, адже такий метод може не допомогти, а навпаки – нашкодити здоров’ю футболіста. 

«Наука каже, що від них більше шкоди, аніж користі. Втрата відчуттів через оніміння та зниження болю як рятівного інформативного механізму можуть створити фейкове відчуття покращення, що потенційно може призвести до погіршення травми.

Біль у нескладних випадках по ходу справи і так пройде, а вчасна самодіагностика у випадку складніших травм виходить на перший план, зменшуючи ризик ускладнення травми та гарантуючи безпеку гравцеві у довготривалій перспективі», — написав фахівець у власному телеграм-каналі.

  • Дмитро Бабелюк працював на посаді спортивного лікаря у львівському Русі. Нині ж він часто коментує, роблячи фахові дописи в своєму телеграм-каналі, найрезонансніші травми українських і не лише футболістів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт