Різне

Відома зарплатня Луческу у збірній Румунії: у Шахтарі тренер отримував більше, ніж в 11 разів

Переглядів 404
Артем Жилінський
2 голоси
Мірча Луческу. Фото: Google
Стали відомі фінансові умови контракту колишнього наставника донецького Шахтаря та київського Динамо Мірчі Луческу на посаді головного тренера збірної Румунії.

У вівторок, 6 серпня, Мірча Луческу підписав дворічний контракт та офіційно став головним тренером збірної Румунії.

За даними Digisport, його зарплата становитиме 27 тисяч євро на місяць, що еквівалентно доходу будь-якого місцевого тренера. Це значно менше, ніж 300 тисяч євро на місяць, які він отримував у Шахтарі.

Луческу навіть запропонував федерації працювати безплатно, але отримав відмову.

«Я хотів працювати безкоштовно. Мені сказали, що це неможливо. Я попросив зарплату, яку отримував мій попередник, і тепер я заробляю за рік менше, ніж за місяць на моїй попередніх роботах», – сказав румун на пресконференції.

  • Варто зазначити, що на Євро-2024 збірна Румунії під керівництвом іншого тренера грала в одній групі з Україною та обіграла команду Сергія Реброва з рахунком 3:0.
  • Луческу вже обіймав посаду головного тренера збірної Румунії з 1981 по 1986 роки та успішно виводив команду на чемпіонат Європи 1984 року.
  • В Україні Мірча з 2004 по 2016 рр. тренував Шахтар, а з 2020 по 2023 рр. – Динамо. З «гірниками» він завоював 22 трофеї, а з киянами – три титули.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт