Різне

«Я не думаю, що це може тривати довго»: Луческу зробив відвертий прогноз

Переглядів 5489
Владислав Лютостанський
2 голоси
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу зробив прогноз стосовно майбутнього чемпіонату Саудівської Аравії.

Відомий румунський тренер Мірча Луческу зізнався, що не бачить перспектив у чемпіонаті Саудівської Аравії, згадавши про невдачу подібної моделі розвитку футболу в Китаї.

«Саудівська Аравія схожа на Китай кілька років тому. Багато грошей, високі зарплати, багато гучних імен. Окрім спорту, я думаю, вони роблять це для просування свого іміджу на міжнародному рівні. Я не думаю, що це те, що може тривати довго, бо там немає коріння.

Аравія досягала успіхів і раніше, наприклад, на останньому клубному чемпіонаті світу Аль-Хіляль переміг Фламенго (3:2)».

Також Луческу поділився думкою про моделі існування та розвитку клубів у футбольному світі.

«Реальність така, що є два способи грати у футбол. Перший – це з грошима, і ви живете, поки у вас є гроші, а другий – це створення системи та філософії, які дозволяють вам продовжувати. Те ж саме з тренерами: є ті, хто купує гравців, і ті, хто вважає за краще вдосконалювати вже наявних», – цитує Луческу Sport.ro з посиланням на Gazzetta dello Sport.

Нагадаємо, що у головному дербі чемпіонату Саудівської Аравії команда Кріштіану Роналду та Луїша Каштру зазнала фіаско.

  • В Україні Луческу працював у донецькому Шахтарі (2004-2016) та київському Динамо (2020-2023).
  • На чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт