Різне

«У справі Павелка зацікавлені брати, які відносяться до «Батальйону Монако»: гучна заява захисту голови УАФ

Переглядів 888
Данило Моісеєнков
3 голоси
Андрій Павелко. Фото: Google
Олексій Носов, партнер Miller, керівник практики WCC та адвокат Андрія Павелка виступив на пресконференції щодо справи президента Української асоціації футболу стосовно заводу по виготовленню штучних полів.

Олексій Носов, партнер Miller (адвокатська фірма) та керівник практики WCC, виступив на пресконференції щодо справи президента Української Асоціації Футболу Андрія Павелка. Зокрема, він дав оцінку суті цієї справи.

«Ця справа є замовною. Завжди, коли у будь-якій справі відбувається щось, що виходить за межу закону, завжди за цим стоїть якийсь інтересант. Ще з 2018 року, ця справа була зареєстрована в НАБУ, де її розслідували три роки і не повідомляли про підозру будь-кому по цій справі.

Після трьох років розслідування, НАБУ змінило підслідність за постановою прокуратури на головне слідче управління у зв'язку з відсутністю доказів вчинення злочину суб'єктом, який підслідний НАБУ – Андрій Павлелко є таким суб'єктом».

Адвокат назвав свою причину, чому ця справа була передана до львівського суду.

«Після того ГСУ розслідувало цю справу ще два роки і все ж таки повідомила про підозру і ініцюювала обрання запобіжного заходу, який був обраний у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави, яка була сплачена. Тобто київський суд фактично обрав заставу.

У зв'язку з неефективністю ГСУ дана справа була передана до львівського райвідділку, що прямо суперечить вимогам закону, який забороняє передавати справу до нижчого органу розслідування. І тільки у львовському суді без належних на те підстав було обрано запобіжний захід безальтернативно у вигляді тримання під вартою».

В кінці своєї промови Носов назвав тих, кому це може бути вигідно.

«Ще з 17-го року був конфлікт за саме за крісло президента УАФ, і він висвітлювався дуже активно в ЗМІ. Сторони цього конфлікту це в тому числі представники так званого «Батальйону Монако».

Саме тому коли ми дізналися, що справу передали у Львів і Львів обрав запобіжний захід одразу у вигляді тримання під вартою, ми і вступили в цю справу для того, щоб на інституційному рівні не дозволити, щоб державні інституції були використані в руках конкретних людей, яким це може бути вигідно».

Потім адвокату було задано уточнене питання щодо зацікавлених осіб в справі проти Павелка.

«Для цього не треба йти кудись і шукати. Ви можете просто відкрити будь-яке журналістське розслідування за період часу з 2017 року і подивитися прізвища, які всім добре відомі. Прізвища братів, які відносяться до «Батальйону Монако».

Ми їх не називаємо прямим чином виключно тому, що розслідування і судового рішення по їх причетності немає, а будь-які твердження подібного роду являються протизаконними».

  • Нагадаємо, що «Батальйон Монако» – це серія журналістських розслідувань щодо депутатів Верховної Ради України, впливових бізнесменів та інших можновладців (і членів їхніх сімей), що виїхали за кордон до, або під час повномасштабної війни, в тому числі там фігурують власники Динамо Ігор та Григорій Суркіси.
  • 16 червня Шевченківський районний суд міста Львова змінив запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку, взявши його під варту строком на 60 діб;
  • 22 червня цей же суд мав розглядати скаргу адвоката Павелка Сергія Бойка;
  • Протягом засідання захист Павелка надав суду забагато клопотань і судді ухвалили рішення перенести розгляд справи на 30 червня;
  • До цієї дати Павелко продовжить перебувати у СІЗО.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт