«Не розділяю цінності Павелка»: Найєм відреагував на критику на свою адресу та почав виправдовуватись

Переглядів 22647
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Не розділяю цінності Павелка»: Найєм відреагував на критику на свою адресу та почав виправдовуватись
Андрій Павелко. Фото: Google
Адвокат та військовослужбовець ЗСУ Масі Найєм прокоментував свій недавній допис в мережі відносно справи президента УАФ Андрія Павелка. Громадський діяч фактично відрікся від своїх попередніх слів.

Засновник юридичної компанії «Міллер», яка захищає інтереси президента УАФ Андрія Павелка в суді, правозахисник Масі Найєм спробував заспокоїти збурену громадськість.

«Я не є і не був адвокатом у справі Андрія Павелко. Я не розділяю цінності Андрія. Довіряю своїм колегам і свій допис робив, підтримуючи їх професійну діяльність.

З розумінням ставлюсь до обурення, яке спричинив мій коментар. Для мене це урок. І оскільки я дійсно не беру безпосередньої участі у справах компанії, а мої публічні заяви очевидно впливають на суспільну думку, у подальшому буду утримуватись від коментарів по суті процесів, які супроводжує компанія», –  написав Найєм.

Допис про який йде мова, Найєм розмістив на своїй сторінці у Фейсбук кількома днями раніше. 

«Прогнозую, що це буде один із найгучніших процесів в історії сучасної України. Наш клієнт президента УАФ Андрій Павелко незаконно ув’язнений.

Прокуратура не мала права передавати кримінальне провадження по ДСУ у відділення поліції у Львові. Львівська поліція не мала права розслідувати. А суд у Львові був зобов’язаний застосувати судовий контроль і зупинити це. Але цього не сталося», - написав Найєм на свой сторінці у Фейсбук.

  • 16 червня Шевченківський районний суд міста Львова змінив запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку, взявши його під варту строком на 60 діб;
  • 22 червня цей же суд мав розглядати скаргу адвоката Павелка Сергія Бойка;
  • Протягом засідання захист Павелка надав суду забагато клопотань і судді ухвалили рішення перенести розгляд справи на 30 червня;
  • До цієї дати Павелко продовжить перебувати у СІЗО.