УПЛ

«Максимум через два тижні ми знайдемо рішення»: Палкін поставив крапку в скандальному трансфері Шахтаря

Переглядів 2548
Владислав Лютостанський
3 голоси
Сергій Палкін і Манор Соломон. Колаж «Український футбол»
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін прокоментував ситуацію зі скандальним трансфером Манора Соломона в лондонський Тоттенгем.

11 липня лондонський Тотттенгем оголосив про підписання контракту з вінгером Шахтаря Манором Соломоном. Трансфер відбувся згідно з правилом ФІФА Annexe 7, через що «гірники» не отримали жодної фінансової компенсації, втративши лідера команди.

Генеральний директор Шахтаря оптимістично налаштований щодо вирушення ситуації з трансфером Соломона та підтримує контакт з директором Тоттенгему Ребекою Кеплхорн.

«У нас були розмови з Тоттенгемом, з Ребекою. Ми домовилися, що вона надішле пропозиції. Зараз ми перебуваємо у переговорному процесі з ними. На цей момент ще рано говорити щось конкретне, тому що ми на шляху цих переговорів».

Джерело повідомляє, що Шахтар хоче отримати 6,5 мільйонів євро від Тоттенгему. Саме за цю суму донеччани придбали Соломона у Маккабі (Петах-Тіква) у 2019 році. 

«Ми хочемо покрити наші збитки. Для Тоттенгема це не великі гроші. Ми заплатили 6,5 мільйона євро, і я не вірю, що це величезні гроші для клубу рівня Тоттенгема, для клубу, який бере участь в англійській Прем'єр-лізі.

Вважаю, що це можливо покрити ці втрати. Я не намагаюся отримати якийсь прибуток. З точки зору іміджу, їм не потрібна така справа».

Палкін розраховує, що зіграний товариський матч з лондонцями свідчить про хороші стосунки, які є між клубами та які допоможуть розв'язувати цю проблему.  

«Така справа пахне не дуже добре, тому що коли ви підписуєте вільного агента, який повинен піти за 20 мільйонів євро – це погано. Ми зіграли хорошу товариську гру, вони були з нами відкритими, вони нам допомагали.

Тому я відчуваю, що у нас хороші відносини з Тоттенгемом, і я вірю, що ці відносини допоможуть нам. Я вірю, що максимум через два тижні ми знайдемо рішення», – сказав Палкін ESPN.

  • У складі Шахтаря Соломон виступав з 2019 по 2022 рік. Останню гру за «гірників» Манор зіграв 11 грудня 2021 року проти Олександрії (2:1) та відзначився забитим м'ячем.
  • Загалом ізраїльтянин зіграв за донеччан 106 матчів усіх турнірах, забив 22 голи та віддав дев’ять асистів.
  • У липні минулого року Манор через повномасштабне вторгнення РФ залишив Шахтар і на правах оренди перейшов у Фулгем. На його рахунку п’ять голів у 24 матчах за «дачників».
  • Нинішнього сезону у складі Тоттенгему Соломон провів шість матчів, у яких віддав дві гольові передачі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт