УПЛ

«Металург вимагав у Динамо за мій перехід мільйон гривень, бо платив стипендію»: запорізький талант розповів про свій скандальний переїзд у Київ

Переглядів 2352
Дмитро Котков
2 голоси
Щебетун у складі Динамо. Фото: Google
Олексій Щебетун, який свого часу був одним із найперспективніших нападників Динамо, згадав, як він переходив із запорізького Металурга до київського клубу.

26-річний український форвард литовського Шауляя Олексій Щебетун розповів, як він перейшов до київського Динамо з запорізького Металурга.

«Все склалося не так гладко, як хотілося. Виникли проблеми з документами, і я півроку не грав. Мене не могли заявити, бо Металург хотів за мене грошей. У мене був підписаний із запорізьким клубом контракт на стипендію, я отримував 500 гривень», – сказав Щебетун в інтерв’ю «Українському футболу».

Також футболіст Шауляя додав такі деталі стосовно того переходу:

«Металург вимагав у Динамо за мій перехід мільйон гривень. Зрозуміло, що за молодого хлопця ніхто не платитиме таких грошей. Але за півроку ситуація якось вирішилася і Динамо мене заявило. Я почав грати, забивати, відчув впевненість та довіру тренерів. Через півроку мене з U-17 перевели до U-19, і я переїхав на базу до Конча-Заспи».

  • Щебетун розпочав кар'єру на юнацькому рівні в запорізькому Металурзі. Із 2013 року грав за київське Динамо, звідки перейшов до кам'янської Сталі у 2017 році.
  • Потім у кар'єрі Олексія були білоруський Промінь, запорізький Металург, краматорський Авангард та київська Оболонь, з якої нападник і перебрався до Литви.
  • У сезоні 22/23 Щебетун зіграв за Шауляй 24 матчі, у яких він відзначився трьома голами та трьома асистами.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт